През юли 30-годишната бивша кандидат-депутатка и кандидат-кметица, която има фирма,

...
През юли 30-годишната бивша кандидат-депутатка и кандидат-кметица, която има фирма,
Коментари Харесай

3 г. условно за ексактивистка на НФСБ за трафик на бежанци

През юли 30-годишната някогашна кандидат-депутатка и кандидат-кметица, която има компания, беше арестувана дружно с група трафиканти, измежду които и брачният партньор й. При зрелищната акция на автомагистрала "Тракия " бяха задържани и транспортираните мигранти - трима иракчани и двама сирийци.

Първоначално Велева, която беше ръководител на НФСБ в Костинброд, и останалите изрично отричаха да имат нещо общо с трафик на бежанци. Дори водачът на партията и вицепремиер Валери Симеонов я отбрани и сподели, че тя е жертва .

След двумесечен престой в ареста обаче шестимата обвинени си трансформираха мнението, признаха виновността си и подписаха съглашение с прокуратурата, което Районният съд в Пловдив утвърди. Останалите петима, измежду които и някогашната барета Николай Дюлгеров, също получиха 3-годишни условни присъди, всички с по 5 години изпитателен период. Всеки ще би трябвало да заплати и по 5000 лв. санкция.

Съдът разпореди още да бъдат иззети в интерес на страната четири автомобила - две аудита, мерцедес и пежо, с които са били транспортирани бежанците.

След задържането си Анелия Велева подаде оставка от НФСБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР