През юли 2021 г. 56% от българите са заявили, че

...
През юли 2021 г. 56% от българите са заявили, че
Коментари Харесай

63,1 на сто искат оповестяване на екзитпола в изборния ден

През юли 2021 година 56% от българите са декларирали, че са проявявали интерес към оповестението от медиите на екзитпола в изборния ден. През септември те са към този момент 63,1%, сочи проучване на организация " Екзакта ". Все повече хора избират осведомителните уеб сайтове пред обществените мрежи, демонстрират резултатите.
Проблемът с междинните резулатите е, че съгласно Изборния кодекс медиите нямат право да ги демонстрират в изборния ден, а могат да ги оповестяват едвам след края му. Същевременно пропуск в кодекса е фактът, че сходни резултати могат да бъдат съобщавани гладко в някои обществени мрежи. От една страна, това слага обичайните медии в неравностойно състояние, а от друга, гласоподавателите постоянно намират метод през обществените мрежи да се осведомят.
Според проучването данните от екзитполовете са най-търсени от хората над 50 години, от висшисти, заможни жители, поданици на столицата, на дребните градове и последователи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Демократична България ".
Резултатите демонстрират, че по време на предизборната акция от малкия екран се осведомят най-вече българи над 40 години. Младите от 18 до 30-годишна възраст наблюдават най-вече обществени медии и осведомителните уеб сайтове. Хората над 30 година се осведомят повече от интернет. Профилът на радиоаудиторията демонстрира, че в него доминират висшисти, столичани и по-възрастни. Хората, които четат вестници и се осведомят от тях за предизборната акция, са възрастни, образовани и поданици на столицата.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР