През юли 2018 г. отново ще бъдат преизчислени пенсиите за

...
През юли 2018 г. отново ще бъдат преизчислени пенсиите за
Коментари Харесай

Около 1 2 млн души са с пенсии под 321 лв

През юли 2018 година още веднъж ще бъдат преизчислени пенсиите за трудова активност с по-високата тежест на една година застрахователен стаж

Около 1,2 млн. са пенсионерите, чиито размер на пенсиите е под настоящия размер на линията на беднотия, който е 321 лева за тази година. Това сподели общественият министър Бисер Петков по време на парламентарен надзор през днешния ден, съобщи Българска национална телевизия. Министър Петков изясни, че това, което прави държавното управление е посредством така наречен еднократни спомагателни суми да подкрепя точно тези пенсионери, което става два пъти в годината.

Петков сподели още, че ограниченията свързани с нарастване на старите пенсии са свързани с доста огромен финансов разход, а разходът на бюджета на страната за публично обезпечаване за пенсии надвишава 8,5 милиарда лева

" Бюджетът на страната за публично обезпечаване е с огромен недостиг и ограниченията. които бяха подхванати целят да се реализира най-благоприятен баланс сред адекватност на пенсионните заплащания и финансова непоклатимост на системата ", сподели още министър Петков.

Той означи, че през юли 2018 година още веднъж ще бъдат преизчислени пенсиите за трудова активност с по-високата тежест на една година застрахователен стаж. Той добави, че за 2018 година тежестта на една година застрахователен стаж в пенсионната формула е 1,169 на 100, като процентът на повишаване спрямо този през 2017 година е 3,8 на 100.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР