През януари и февруари изтичат над 753 000 годишни е-винетки

...
През януари и февруари изтичат над 753 000 годишни е-винетки
Коментари Харесай

Важно за шофьорите! Ето как да проверите валидността на вине...

През януари и февруари изтичат над 753 000 годишни е-винетки за леки коли. Шофьорите могат да ревизират валидността й или да купят нова на www.bgtoll.bg и мобилното приложение БГТОЛ.

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „ Проверка на винетка “ след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния период на електронната винетка, без значение от кое място е купена – от търговски обекти на Агенция „ Пътна инфраструктура “ или в комерсиалната мрежа на сътрудниците на АПИ.

Статусът може да е „ деен “, „ с изминал период “ или „ необработен “ в случаите, когато винетката е купена с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност.

За седма поредна година през 2022 година цените на е-винетките остават непроменени. Годишната винетка коства 97 лева, тримесечната - 54 лева, месечната – 30 лева, седмичната - 15 лева, а уикенд винетката - 10 лева

Предвид епидемиологичната конюнктура с COVID-19 Националното тол ръководство моли потребителите при пазаруване на е-винетка да употребяват уеб страницата www.bgtoll.bg или мобилното приложение. Електронни винетки могат да бъдат купени и през останалите канали за продажба на АПИ – на гише против заплащане в брой или посредством терминал за самотаксуване – с карта. Гишета има на главните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те регионални пътни ръководства в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са близо 500.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР