През второто тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите

...
През второто тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите
Коментари Харесай

Растат разходите за труд

През второто тримесечие на 2017 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 11% по отношение на второто тримесечие на 2016 година Увеличението в промишлеността е с 10,6%, в услугите - с 11,5% и в строителството - с 4,7%, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

По стопански действия през второто тримесечие на 2017 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Операции с недвижими парцели ” - с 16,8%, „ Административни и спомагателни действия ” - с 16,1% и „ Професионални действия и научни проучвания ” - с 14,6%.

Най-нисък растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове „ Строителство ” - с 4,7%, „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива ” - с 5% и „ Финансови и застрахователни действия ” - с 5,7%.

През второто тримесечие на 2017 година по отношение на второто тримесечие на 2016 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 10,7%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 12,4%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 4,7% за „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива ” до 17% за „ Операции с недвижими парцели ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР