През второто тримесечие компанията регистрира приходи от 5,5 милиарда долара

...
През второто тримесечие компанията регистрира приходи от 5,5 милиарда долара
Коментари Харесай

„Технически проблем“ в Booking.com доведе до забавяне на плащанията за хотелиери с месеци

През второто тримесечие компанията записва доходи от 5,5 милиарда $ и облага от 1,3 милиарда $

Емил Василев преди 10 секунди 0 Сподели 2CGC0NA Booking.com logo displayed on the smartphone, travel and hotel industry crisis due to Covid or Coronavirus pandemic, restructuring, with finger

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:11 | 30.09.2023

Изглежда е намерено първото доказателство за съществуването на галактически струни

ТелефониЕмил Василев - 17:13 | 29.09.2023

Финландската Nokia показа смарт телефони с индустриална издръжливост и 5G за работа в рискови среди

IT НовиниСветослав Димитров - 18:38 | 30.09.2023

Ето какво да чакаме от “уеб-ориентираната “ версия на Microsoft Windows 12

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Туристическият колос Booking.com не е съумял да заплати на доста хотелиери и други свои сътрудници в продължение на месеци заради това, което назовава „ механически проблем “. В отчетите се показва, че засегнатите не са съумели да се свържат с някого от компанията, с цел да се оправят с казуса, като някои оператори се оплакват, че е трябвало да поемат спомагателна работа, с цел да покрият неналичието на заплащания от Booking. Други настояват, че вследствие на това са изгубили собствеността си.

Booking.com е 53-тият най-посещаван уеб страница в света с над 515 милиона гости месечно. В нов отчет на The Guardian обаче се слага под подозрение способността му да заплаща на някои от тези, които употребяват услугите му, с цел да притеглят клиенти.

Сайтът работи, като взема цялостната такса за резервация от клиента, в случай че той избере да заплати авансово и я трансферира на оператора на хотела, като приспада комисионата за Booking, която в най-общия случай е 15%.

Партньори на Booking.com настояват, че са докладвали за проблеми, свързани с приемането на заплащанията от юли насам, а в някои случаи даже и от по-рано. The Guardian беседва с хотелиери, които настояват, че въпреки уеб сайтът да е траял да приема резервации и заплащания от потребителите, те не постоянно са получавали цялата дължима сума. Твърди се, че казусът е необятно публикуван в Тайланд, Индонезия и Европа.

Лорен Инфелд – американски жител, който ръководи хостели в Тайланд съобщи, че Booking.com е спрял да превежда заплащания за един от неговите хостели в средата на април.

Засегнатите лица се оплакват, че е мъчно да се свържат с някой от Booking, който да им помогне. Съобщава се, че няма телефони или имейл адреси за финансов или кредитен надзор, с които съгласно уеб страницата на Booking.com сътрудниците би трябвало да се свързват в такива обстановки. Възможно е да се обадят на център за контакт, който подава билет, само че срокът му на годност изтича на всеки 4 дни, което постанова ново позвъняване за подаване на нов билет. Някои хора са прибягнали до контакт с представители на компанията посредством LinkedIn и други обществени мрежи.

Има и случаи на оператори, които са получили парите си, откакто историята им е станала обществено притежание. Миналия месец унгарският орган за отбрана на потребителите нахлу в локалния офис на Booking след известия за проблемите с заплащанията.

„ Разбираме разочарованието на домакините и притежателите тук-там за настаняване, които бяха безпричинно наранени от продължаващ механически проблем, и можем да потвърдим, че систематичните неточности, които засегнаха заплащанията към този момент са отстранени и транзакциите на множеството от нашите сътрудници са обработени. Признаваме, че за някои това е лишило повече време, в сравнение с е трябвало и продължаваме да работим незабавно за завършване на останалите транзакции. Ако някой от сътрудниците има проблем, може да се свърже с нас посредством партньорския център. “

заяви представител на Booking по тематиката

Някои сътрудници настояват, че изплатените суми не са задоволителни. Те желаят на хотелите да се заплати с добавена пазарна рента и да се отстранен комисионите на Booking.

Booking Group регистрира общи доходи от 5,5 милиарда $ и облага от 1,3 милиарда $ за второто тримесечие на тази година. Това съставлява нарастване на годишна база надлежно с 27% и 51%. През второто тримесечие са регистрирани и „ по-ниски от предстоящото “ разноски за ИТ, което частично се дължи на поетапното им прекачване в третото тримесечие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР