През второто тримесечие чистата печалба на “Гугъл” бележи спад, а

...
През второто тримесечие чистата печалба на “Гугъл” бележи спад, а
Коментари Харесай

Инфлацията удари дори по Гугъл

През второто тримесечие чистата облага на “Гугъл” бележи спад, а растежът се е забавил, само че пазарът очакваше и по-лоши резултати след свиването на бюджетите за реклама, в резултат на икономическата рецесия, съобщи Франс прес.

Според оповестените във вторник резултати за тримесечието чистата облага на компанията майка на “Гугъл” – “Алфабет” – е намаляла с 13% на годишна база до 16 милиарда $.

За интервала от април до юни калифорнийската група регистрира оборот от 69,7 милиарда $, което съставлява растеж от 13%. Това е най-ниският ритъм на нарастване на приходите й на годишна база от второто тримесечие на 2020 година насам, когато рекламодателите и най-много туроператорите, ненадейно “спряха кранчето” при започване на пандемията.

“Това е подобаващ миг да уточняваме целите си”, съобщи шефът на “Алфабет” Сундар Пичай в конферентен диалог с анализатори. “Това е опция да осмислим нещата и да се уверим, че работим върху верните проекти”, добави той.

Пичай означи, че приходите от реклама на търсачката и облачните услуги са съдействали за растежа на групата, възлизайки надлежно на 40,7 милиарда и 6,3 милиарда $.

На “Уолстрийт” акциите на компанията нарастнаха с към 4% в електронната търговия след затварянето на борсата. Пазарът очакваше резултатите на международния водач в онлайн рекламата като самобитен барометър за бранша, изключително след тези на “Снап” и “Туитър” от предходната седмица, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР