През втория уикенд на август местност Боерица, Витоша, ще се

...
През втория уикенд на август местност Боерица, Витоша, ще се
Коментари Харесай

ЕАСА БЪЛГАРИЯ организира планински фестивал в местност Боерица, Витоша планина

През втория уикенд на август околност Боерица, Витоша, ще се трансформира в място на взаимно творене и шерване на страстите, с които планината ни зарежда. Събитието, естествено продължение на Малък хижарски фест от лятото на 2017г., ще покаже капацитета на местността, ще изследва връзката на индивида с природата, както и опциите, които тя крие.
Йога навън с инструктор, слаклайн и зиплайн, пикник и вечерно барбекю, кино под звездите, дребни работилници, лекционен панел в три посоки – за водата, гората и горските запаси, са единствено част от интензивностите, които предстоят. Фестивалът се организира на доброволни начала и е в поддръжка на възстановителните действия по хижа Боерица.
Събитието е основна част от плана INCM Витоша 2018.
Кога и Къде?
от 10 август 16:00 до 12 август 16:00ч
околност Боерица, Витоша планина
Варианти за стигане до зоната на фестивала:
рейсове №63 до „ Златните мостове” и пешком (45мин.) по обозначена маркировка за околност Боерица;
градски превоз до кв.Княжево - пешком до „ Златните мостове “ - пешком (45 мин.) до околност Боерица;
Драгалевски въжен превоз до станция „ Голи връх” и пешком (120 мин.) през х. Бор до околност Боерица;
с колело: от кв.Бояна в посока „ Златните мостове “, по авто път (20км).
Вход: СВОБОДЕН

Нощувки:
Предвидена е зона за палатков лагер на поляната пред хижа Боерица.
Друга опция за нощувки са прилежащите хижи (с цени от 10 - 15 лева./легло ) и хотел наоколо.
Допълнителна информация за фестивала ще бъде оповестена в дните преди събитието на страницата на ЕАСА България във фейсбук.
*ЕАСА е най-мащабната самоорганизирана интернационална мрежа за студенти и млади експерти в региона на архитектурата и близки до нея дисциплини, която от 1981г. насам, с поддръжката на професионални архитекти и други актьори проверява и изследва днешната архитектура, град и технологии.
INCM Витоша 2018 – 29-та Международна Среща на Националните Координатори на ЕАСА ще се организира на Витоша сред 10-21 октомври под тематиката Приемственост. Събитието е кулминационна точка на амбициозна целогодишна стратегия от просветителни, културни и доброволчески действия, която среща студенти, млади архитекти, експерти и доброволци.
Чрез обществени лекции, диспути, изложения, акции и работилници, планът INCM Витоша 2018 цели да покаже капацитета на планината Витоша и опциите на студентската архитектурна общественост у нас в посока обществен активизъм и стабилно развиване на заобикалящата ни средата.
Столична община е главен сътрудник на INCM Витоша 2018.
Събитията от календара на програмата за INCM Витоша 2018 се провеждат взаимно с голям брой други институции и организации, с които ЕАСА България си партнира: Район Витоша, всички университети по архитектура в България, КАБ, САБ, МАА, КИИП-София град, Национален Фонд Култура, Френски културен Институт София, ДПП Витоша, ЮЗДП, ИАГ, WWF, Софийска Вода, Софарма, Търговско дружество Боерица, Стената, WhatAssociation, Дарик радио, Капитал, 360, Градът, БНТ2, представители на бизнeса: JAF, Mr. Bricolage, Saint Gobain, Weber, Isover, Baumit, Etem, Velux, и самостоятелни представители от архитектурната процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР