През втория ден на следващата година БНБ ще пусне в

...
Коментари Харесай

БНБ пуска златни възпоменателни монети с лика на Света Богородица

През втория ден на идната година Българска народна банка ще пусне в обращение златни възпоменателни монети на тематика „ Св. Богородица – Златна ябълка “ с номинали от 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв. , които са без избран тираж.

Монетите с номинал от 10 лв. ще се продават против 1438 лв. за брой, тези от 20 лв. за 2611 лв. , тези от 50 лв. за 3823 лв. , а тези с номинал от 100 лв. ще костват 5057 лв.

Монетите ще се продават в Българска народна банка – на две каси в София , пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

Монета. Снимка: Българска народна банка

На 2, 3 и 4 януари всеки искащ, притежаващ нужната сума, ще получи опция да з акупи до два броя монети от всеки тип, след което възпоменателните монети „ Св. Богородица – Златна ябълка “ ще се продават без ограничавания . Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи от избран тип монети в този интервал, то той губи право да закупи още монети от същия тип като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай.

За закупуване на монети от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответния тип възпоменателна монета. Монети няма да се продават на лица, които не са навършили 18 години .

До края на работния ден на 2 януари новите монети ще бъдат предоставени от Българска народна банка на „ Първа капиталова банка “ АД, „ Тексим Банк “ АД, „ Токуда Банк “ АД и „ Централна кооперативна банка “ АД за продажба в техните офиси и клонове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР