През всички гранични пунктове между двете държави преминават хора, които

...
През всички гранични пунктове между двете държави преминават хора, които
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Засилва се бежанският поток от Украйна към Румъния

През всички гранични пунктове сред двете страни минават хора, които бягат от войната. Екип на Българска национална телевизия е край северния румънски град Сирет.

В български рейс на границата намираме група дами с деца от Харков и Житомир. Оставили домовете си доскоро повече от денонощие. Тръгвайки, снимали с телефоните си какво оставят.

" Бомбардират града, лечебни заведения, университети, а не военни обекти. Убиват деца и мирни хора. Ужасно е. Унищожиха Харков. Ето това е факултет на Университета. Вижте какво става ", споделя Татяна, гражданин на Житомир.

Тази заран получили клипове от новите бомбардировки над града. Продължават пътуването си към България, тъй като имат близки в нашата страна.

Автобусът е тук от през вчерашния ден и чака да се съберат задоволително хора, с цел да тръгне.

Явор влиза в рейса за малко, с цел да се стопли или да хапне нещо. През другото време обикаля и оказва помощ с каквото може на идващите от Украйна. Говори румънски, украински, съветски и испански и непрестанно превежда на търсещите палатки и превоз.

Голяма група бежанци от Киев през днешния ден също съумяха да дойдат в Румъния, търсейки умерено място за своите деца.

" В Kиев имаше доста гърмежи, аз живеех в региона на военното летище и видях престрелки, над дома ни летяха изтребители, хеликоптери, скрихме се в бомбоубежището и останахме там четири денонощия, до момента в който не се появи опция за евакуация и дойдохме тук ", описа една от идващите на границата.

Казвате, че през днешния ден потеглят накъдето им видят очите. Но желаят да се върнат в родината си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР