През VIII век френският крал Карл Велики издал указ, впечатлен

...
През VIII век френският крал Карл Велики издал указ, впечатлен
Коментари Харесай

Храната На Бъдещето Върши Чудеса За Нашето Здраве! Много Е Лесно! Ето Безценни Рецепти!

През VIII век френският крал Карл Велики издал декрет, впечатлен от свойствата на растението. Той заповядал на поданиците си да употребяват всеки ден ленено семе,
за да станат по-здрави. Освен кралската заповед глашатаите трябвало да срещнат французите и с разпоредбите за използването на вълшебната билка. Ленът цъфти през юни с бели или сини цветове.Лененото семе е едно от най-старите култивирани от индивида култури и е плод на едногодишното тревисто растение лен. В взаимозависимост от климата, при който се отглежда, семето е друго по форма, цвят и размер. Има бели, червени, жълти или черни семенца.

Лененото семе е сладко на усет, мазно и със слаба миризма. Днес в Индия се намират най-големите плантации за развъждане на ленено семе.

Според канадски учени постоянната приложимост на ленено семе пази от рак, най-много на гърдата, на простатата и дебелото черво. Според тях мастните киселини, които съдържа, освен че пречат да се появи израстък, само че и не разрешават, в случай че има подобен, да нарасне. А лигнаните, които се съдържат в лененото семе, блокират разпространяването на туморни кафези в организма.

Американски лекари също организират научни проучвания в тази област, като вършат опити върху животни и настояват, че лененото семе спомага интензивно при лекуване на рак на кожата, белите дробове и яйчниците. За момента не се плануват изследвания върху хора, тъй като очакванията за поддръжка на това изказване са огромни и задоволително оправдани.

При сърдечно-съдови проблеми потреблението на ленено семе усъвършенства сърдечния темп, понижава равнището на така наречен непотребен холестерол и по този метод предотвратява атеросклерозата.

При диабет поемането на ленено семе подкрепя нормализирането на кръвната захар.

Доказано е, че всекидневната консумация на чудотворната билка потиска или блокира напълно възпалителни процеси, настъпили при заболяванията паркинсон или астма.

То извлича токсините от организма, всмуква течностите и оказва помощ при бодърствуване, главоболие, зачервяване на очите и даже при болежка в ушите, описват медици.

Вълшебното растение предотвратява втвърдяването на артериите и кръвните съсиреци, като по този метод понижава риска от инфаркт или инсулт при диабетици или сърдечноболни.

Лененото семе има свойствата и на афродизиак, тъй като покачва
сексуалното предпочитание. По лъжичка смляно семе дневно спомага за уриниране, работи разхлабващо при запек, усъвършенства перисталтиката на червата и понижава подутините при отоци.

Не се предлага използването му при бременност, тъй като може да бъде наранено развиването на репродуктивната система или здравето на плода, упорстват гинеколози и споделят, че консултацията със експерт е наложителна.

Най-добре е лененото семе да се поема смляно и в естествен тип по една чаена лъжичка час преди храна, примесено с кисело мляко или поръсено върху салатата.
Консумацията на леленото семе съкратява времето за възобновяване на мускулите след подготовка и по тази причина постоянно се употребява от спортисти.

Лененото семе има потвърдено позитивно влияние при някои психологични отклонения като шизофрения и меланхолия.

ДОКАЗАНО

Лечебните свойства на лененото семе се дължат на три съществени съставки.
Омега-3 мастните киселини контролират имунитета и усъвършенстват биохимичните процеси в организма. Лигнаните са естрогени с антиоксидантно деяние, които контролират хормоналното равновесие и подтикват увеличение на производството на хормони в организма. Фибрите са удобни за храносмилането и отделителната система и засищат глада, описват медици.

РЕЦЕПТИ

ЗА РАЗХЛАБВАНЕ - 1 супена лъжица, към 15 грама, ленено семе се гълтам заран на гладно с чаша вода.

ПРИ БОЛКА В УШИТЕ - ленено семе се сварява в сок от кромид лук, оставя се да изстине до стайна температура и по-късно разтворът се капва в ушите.

ПРИ ГЛАВОБОЛИЕ ИЛИ ОТКРИТИ РАНИ - смляно ленено семе се накисва в студена вода и се прави компрес върху челото или откритата рана.

ПРИ БЕЗСЪНИЕ - равни елементи ленено семе и рициново масло се смесват и се разрушават добре в бронзов съд, а по-късно сместа се постанова върху очите.

ПРИ МЕНОПАУЗА

Проучване, оповестено през 2007 г сред дами в менопауза е посочило, че потреблението на 2 супени лъжици ленено семе по два пъти дневно е понижило на половина горещите талази. Разликата се забелязвала още след първата седмица, а оптималният резултат се реализирал след 2-ата.

ПРИ КАШЛИЦА

На Изток печените семена от лен от хилядолетия се употребяват за лекуване на кашлица. 2 лъжици ситно смляно ленено семе се разтварят в 1 чаша вряла вода и се одобряват 3 пъти на ден, по опция на празен корем. Еликсирът се подготвя на всеки банкет.

ПРИ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

Половин чаша запарка от лелено семе се пие 3 пъти на ден 30 минути преди хранене в продължение на 10 дни, следва 10 дни отмора и курсът още веднъж се повтаря.
Рецептата е: 1 супена лъжица семена се слагат в половин литър вряла вода и се варят на слаб огън 2 часа, като от време на време се разбъркват. Съдът наложително би трябвало да е затрупан. След изстудяване течността се прецежда и се пие.

ЗА ОТСЛАБВАНЕ

3-седмичен курс с нискомаслено кисело мляко и ленено семе. Първата седмица 100 грама мляко се разбърква с 1 чаена лъжица ленено семе и се употребява на гладно. Втората седмица отново на гладно се изяжда примес от 100 грама нискомаслено кисело мляко и 2 лъжици смляно ленено семе. Третата седмица на 100 грама мляко се слагат 3 супени лъжици смляно семе от лен.

НАПИТКА ЗА ЗДРАВЕ

1-2 супени лъжици ленено брашно се смесва с 1 лъжица мед и 1 чаша вода. Изпива се незабавно, тъй като бързо се желира. Желателно е по-късно да изпием още една чаша вода, тъй като лененото семе бързо набъбва в стомаха. Хубаво е семето да се пасира директно преди потреблението, тъй като тогава то е най-полезно, пълноценно и ароматно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР