През вчерашния ден стана ясно, че Мариан Вайда се е

...
През вчерашния ден стана ясно, че Мариан Вайда се е
Коментари Харесай

Вайда за раздялата с Джокович: Новак предпочете Иванишевич пред мен

През вчерашния ден стана ясно, че Мариан Вайда се е завърнал в ATP Тура и към този момент дава отговор за подготовката на своя съотечественик Алекс Молчан. Това несъмнено се явява огромно предизвикателство за експерта, който е работил само с Новак Джокович през последните 15 години и е сложил личната си летва извънредно високо.

Вайда и Молчан сега се намират на подготвителен лагер в Братислава, след което ще излетят за Рим, където левичарят ще вземе присъединяване на Мастърса в Рим. Част от новосформирания екип е и някогашният номер 36 Карол Бек, чиито услуги ще дадат опция на международния номер 47 да си сътрудничи по едно и също време с двама в действителност съществени познавачи на играта.

Бившият треньор на Джокович пък разкри, че към момента е в прелестни връзки с Ноле, споделяйки следното в изявление за Tennis Majors:

" Разделихме се изцяло другарски с Новак. Не съм му казвал, че към този момент работя с Молчан, само че го оповестих на Горан Иванишевич. тъй че към този момент и Джокович сигурно е осведомен с новината. Всъщност с Горан планираме играчите ни да се приготвят дружно на Ролан Гарос и да проведем няколко взаимни занятия.

С Джокович се разделихме заради композиция от разнообразни аргументи. Той към този момент искаше да се концентрира основно върху шампионатите от Големия Шлем и може би е решил, че няма потребност от толкоз доста хора в екипа си. Прекарахме в действителност дълго време дружно и изцяло разбирам за какво избра Иванишевич пред мен.

За мен е значимо да имам дълготраен работен проект и нямаше смисъл да заставам в екипа, с цел да се причислявам само за " мейджър " надпреварите. Все още проследявам изкъсо мачовете на Новак и е изцяло разбираемо, че не е в най-хубавата си кондиция, имайки поради случилото се в Австралия и невъзможността да играе на множеството съревнования. Сега последователно напредва, единствено че към момента има още какво да усъвършенства. Очаквам да има известни проблеми в Мадрид и Рим, само че би трябвало още веднъж да е на 100 % за Ролан Гарос.

Самият аз реших да приема предлагането на Алекс Молчан, защото е най-хубавия състезател от моята страна и това надви във вземането на крайното решение. Имах голям брой оферти, щом отстъпих мястото си в щаба на Джокович, но в действителност желаех да оказа помощ на различен словак и това ми дава съществено количество сила за бъдещето " - признава Вайда.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР