През вчерашния ден русенската полиция проведе поредната планирана специализирана полицейска

...
През вчерашния ден русенската полиция проведе поредната планирана специализирана полицейска
Коментари Харесай

Резултати от специализирана полицейска операция в русенско

През вчерашния ден русенската полиция организира следващата планувана профилирана полицейска интервенция за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред, възстановяване на пътната сигурност и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони на територията на регионалния град и обитаемоте места в зоната на отговорност на ОДМВР - Русе. В нея участваха екипи от всички подразделения на ОДМВР - Русе, чиновници от Регионална дирекция по горите – Русе и Агенция „ Митници “ - Русе.

В хода на интервенцията са тествани 741 лица, 531 МПС, формирани са 70 акта за определяне на административни нарушавания и 176 фиша. Издирени са 3 лица, оповестени за търсене, открити са причинителите на 28 закононарушения и 2 други законови нарушавания, като за период до 24 часа по ЗМВР са арестувани 12 от тях. Проверени са 15 пункта за черни и цветни метали, 21 заложни къщи, 7 автосервизи и автоморги, 10 питейни и увеселителни заведения, 23 търговски обекта. Съвместно с други органи са формирани 8 акта за открити административни нарушавания и констативни протоколи. Съставени са 9 предупредителни протокола на лица - на съображение член 65 от ЗМВР.

При интервенцията са разкрити причинителите на 28 закононарушения, като са формирани 9 досъдебни производства по общия ред и 4 бързи производства. Регистрирани са общо 22 заявителски материала за закононарушения от общ темперамент.

Иззети са 60 литра алкохол и към 2 кг нарязан тютюн, а в частен парцел е намерено и техническо оборудване, предопределено за произвеждане на алкохол, в нарушаване на законовия ред. Екипите на районните ръководства в региона, правили взаимни инспекции с представители на РДГ – Русе, са установили и 4 случая на нелегално придобиване и/или предпазване на дървесина от горските фондове в разнообразни обитаеми места.

При полицейските дейности са открити причинителите на 14 разнообразни обири и други похищения: трима са уличени в обири на мобилни телефони; други двама от с. Горно Абланово в кражба от парцел в с. Екзарх Йосиф; мъж от Бяла по случай с нарязани гуми на автомобил; мъж от с. Дебелец е хванат за кражба от машина за питиета и хранителни артикули в с. Долна Студена; 32-годишен мъж в съучастничество със сина си за осъществена кражба на движимости от парцел в гр. Две могили; две малолетни девойки са уличени, че в изискванията на продължавано закононарушение, в кражба на общо 5 скъпи парфюма от дрогерия в Русе; мъже на 34 и 40 година от Русе също са открити като причинители на кражба от търговски обект в Русе, откъдето са лишили козметика на стойност към 250 лева.; хваната е и извършителка на джебчийска кражба.

В рамките полицейските дейности, чиновниците на ОДМВР – Русе са открили още и 6 случая, касаещи закононарушения свързани с опиати. Открили са 48-годишен мъж, нанесъл побой на възрастен гражданин на с. Щръклево, както и 28-годишен русенец, който като клиент нанесъл удари на таксиметров водач в Русе.

Планирането и провеждането на профилирани полицейски интервенции от чиновниците на ОДМВР - Русе продължава, съгласно настоящите разбори на ситуацията в зоната на отговорност на регионалната дирекция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР