През вчерашния ден на новосъздадената отборна надпревара в игра видяхме

...
През вчерашния ден на новосъздадената отборна надпревара в игра видяхме
Коментари Харесай

Без изненади: Хуркач надви Бублик и изведе Полша до успех над Казахстан на United Cup!

През вчерашния ден на новосъздадената отборна конкуренция в игра видяхме международната номер едно Ига Швьонтек, която откри персоналния си в типично собствен жанр с победа за единствено 64 минути на корта, давайки задатък на Полша в съревнованието против Казахстан, който обаче след това беше наваксан от Тимофей Скатов и двата отбора се отдръпнаха при тъждество от 1:1. Днес пък настана време на корта да излезе и другото огромно име на полския тенис, а точно Хуберт Хуркач, който в борбата на първите ракети при мъжете срещна неподражаемия Александър Бублик и макар известните усложнения, които изпита, го надигра в три сета - 7:6(8) 4:6 6:3. По този метод някогашният първенец от Мастърса в Маями изведе родината си още веднъж напред с 2:1, като директно след него Магда Линет в конфликт против Жибек Куламбайева подпечата успеха за " тайфа полска " в група " В " на надпреварата.

Първата половина от дуела сред двамата колоси не предложи нищо вълнуващо на феновете, откакто началният удар функционираше на задоволително високо равнище за всяка от двете страни на мрежата и разумният излаз беше тайбрек. В него международният номер 10 от самото начало се намираше в лидерската позиция на корта, като не позволи нито за момент да изостане обратно в резултата и въпреки да пропусна четири сетбола, то при петия си опит беше непогрешим и записа дебютния сет против името си.

Бублик опита стремително да загърби случилото се и образно съумя да извърши задачата си, откакто на старта на втората част показва своя цялостен на оръжия тенис репертоар и оползотвори четвъртия си брейкбол, с цел да вземе ранен задатък в резултата. Последвалото подаване на казахстанеца вероятно се трансформира в повратната точка на сета, откакто Хуркач се намираше на една ръка разстояние от това да осъществя рибрейк на собствен ред, само че сервисът още веднъж се оказа правилен съдружник на международния номер 37, който повече не сложи своите геймове под подозрение и изравни резултата в обособените сетове.

Решителната трета част наподобяваше аналогично развоя на събитията от първата по този начин за срещата, в която подавачите имаха напълно игровото преимущество на своя страна и до нещо завладяващо по този начин и не се стигаше. Всичко това обаче замъгли погледа на Бублик, който усещаше, че може да печели сервисите си, без да се влага задоволително, при което това му безгрижие му изигра неприятна смешка и с късен пробив в осмия гейм полякът си подсигурява крайния триумф в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР