През вчерашния ден Даниил Медведев изигра един от най-силните си

...
През вчерашния ден Даниил Медведев изигра един от най-силните си
Коментари Харесай

Без изненади: Медведев надви Шаповалов и завоюва най-големия си трофей за 2022-ра!

През вчерашния ден Даниил Медведев изигра един от най-силните си мачове през сезона, с цел да надиграе първата ни ракета Григор Димитров на полуфиналите във Виена с безапелационното 6:4 6:2 и това му разреши да спори за едвам втория си трофей в хода на сезона. Неговият противник Денис Шаповалов пък нямаше нито една извоювана купа за цялата 2022-ра, само че най-сетне подсети за себе си през последните седмици, достигайки до финалната четворка на три следващи съревнования. Днес пък канадецът впечатли с представянето си за следващ път в течение на седмицата, само че и това не беше задоволително за успех над лидера в схемата, който се наложи с крайното 4:6 6:3 6:2 и по този начин се поздрави с 15-ти турнирен триумф на равнище ATP през своята кариера и от на следващия ден справедливо ще се завърне в топ 3 на света.

Играта на руснака нямаше нищо общо с показаното от него във вчерашния ден и левичарят бързо се възползва от съмненията му, реализирайки първи пробив в подаването на Медведев от началото на надпреварата. Това разреши на канадеца да работи надалеч по-освободено и виждахме редица мощни отигравания от неговата ракета, които бяха непостижими за противопоставяне от страна на топ поставения, а задатъкът на Шаповалов набъбна до 4:1 гейма. Постепенно някогашният номер едно влезе в нормалния си темп и несъмнено беше по-добрия играч на корта до края на сета, единствено че съумя да върне единствено един от двата си брейка пасив и частта отиде в сметката на непоставения състезател.

Световният номер 19 не понижи оборотите по никакъв метод във втория сет, като демонстрираше нехаректно високо самообладание за себе си и изграждаше деликатно офанзивите си, до момента в който получи комфортна опция да нанесе уинър. Фаворитът обаче удържаше на натиска и взе психическо преимущество, отразявайки ранна опция за пробив, след което самичък отмъкна съперниковото подаване и въпреки да изгуби бързо взетото си преимущество, то ударите на Шаповалов ставаха все по-непостоянни и паритетът в общия резултат беше налице.

Решителната част се трансформира в същинска наказателна акция от страна на московчанина, чиято отбрана докарваше неговия противник до цялостна беззащитност. 23-годишният тенисист очевидно загърби следената експанзия и търсеше да завършва разиграванията оптимално бързо, но тази тактичност не може да докара до нищо положително против някогашния първенец от US Open и разумно той осъществя два бързи пробива, които го водиха до най-големия му трофей за 2022-ра година.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР