През вчерашния ден бе даден старта на втория кръг от

...
През вчерашния ден бе даден старта на втория кръг от
Коментари Харесай

Вижте какво се случи в европейските квалификации на 26 март

През вчерашния ден бе даден старта на втория кръг от квалификациите за Евро 2024, като се изиграха общо осем срещи от групите C, Н и J

Група C

В тази група тимът на Англия направи сериозна крачка към място на Евро 2024, откакто надигра с 2:0 вкъщи отбора на Украйна след попадения на Хари Кейн и Букайо Сака. По този метод " Трите лъва " към този момент могат да се похвалят с победи против най-опасните си противници в борбата за първите две места, а точно Украйна и Италия.

В същото време пък " Скуадра Адзура " се отърси след загубата от англичаните в Неапол на старта на квалификациите и през вчерашния ден вечерта победи с 2:0 като посетител състава на Малта в среща, която беше ръководена от българина Георги Кабаков. Точни за селекцията на Роберто Манчини бяха Матео Ретеги и Матео Песина.

В подреждането Англия е отпред с 5 точки, следвана от Италия и Северна Македония с по 3, като западните ни съседи са с мач по-малко. На дъното към този момент остават Украйна и Малта без актив.

Група H

Отборът на Казахстан безспорно сервира най-голямата изненада във вчерашния ден, побеждавайки с 3:2 вкъщи любимеца в групата Дания. Впечатляващото при триумфа на " ястребите " е, че те реализираха цялостен поврат през второто полувреме, откакто през първото Расмус Хойланд бе обезпечил на " Червения динамит " с двете си попадения. След почивката обаче Бахтийор Зайнутдинов от дузпа върна очакванията на домакините, а в границите на три минути сред 86-ата и 89-ата Асхат Тагиберген и Абат Аймбетов оформиха цялостния поврат за казахстанците за същински потрес на датчаните.

Словения стигна до предстоящ домашен триумф с 2:0 против Сан Марино след попадения на Бенямин Шешко и автогол на Роберто Ди Майо, а в късния дуел Финландия завоюва минимално гостуването си на Северна Ирландия с 1:0 след гол на Бенджамин Калман.

По този метод словенците оглавяват подреждането с 6 точки след първите два мача, а тимовете на Дания, Казахстан, Финландия и Северна Ирландия са въвлечени в борба за 2-то място, като всички са с по 3 пункта. Сан Марино пък остава на последната позиция без извоювана точка

Група J

Фаворитът в групата Португалия записа втори следващ победен триумф при новия си селекционер Роберто Мартинес, откакто надигра с 6:0 като посетител състава на Люксембург. На два пъти прецизен за " мореплавателите " беше Кристиано Роналдо, а по един път се разписаха още Жоао Феликс, Бернардо Силва, Отавио о Рафаел Леао.

Междувременно Словакия се отърси от неприятния старт и нулевото тъждество вкъщи против Люксембург и зарадва своите последователи с домашен триумф с 2:0 след попадения на Роберт Мак и Лукаш Хараслин.

В последния мач от групата Исландия разруши със 7:0 като посетител новобранеца Лихтенщайн. С хеттрик за успеха се регистрира капитанът Арон Гунарсон, а другите точни за триумфа бяха Давид Олафсон, Хакон Харалдсон, синът на някогашния футболист на Челси и Барселона Ейдур Гудьонсен Андри и Микаел Елертсон.

В класирането Португалия е водач с 6 точки, следвана от Словакия с 4. Босна и Херцеговина и Исландия са въвлечени в борба за 3-то място с по 3 пункта, а на дъното Люксембург са предпоследни с 1 точка, до момента в който Лихтенщайн са твърдо на 6-а позиция без актив.

Ето и всички резултати в европейските квалификации от 26 март:

Група С

Англия - Украйна 2:0

Малта - Италия 0:2

Група Н

Казахстан - Дания 3:2

Словения - Сан Марино 2:0

Северна Ирландия - Финландия 0:1

Група J

Люксембург - Португалия 0:6

Словакия - Босна и Херцеговина 2:0

Лихтенщайн - Исландия 0:7



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР