През вчерашния ден 15-годишната Елизара Янева откри победоносно българското участие

...
През вчерашния ден 15-годишната Елизара Янева откри победоносно българското участие
Коментари Харесай

Впечатляваща: 15-годишната Денчева сломи финалистката от Уимбълдън на старта на АО за девойки

През вчерашния ден 15-годишната Елизара Янева откри победоносно българското присъединяване в главната скица на Откритото състезание на Австралия за девойки, а през днешния ден бе ред и на нейната връстничка в лицето на Росица Денчева да изиграе първия си дуел в Мелбърн. Българката, която през предходната седмица доближи до четвъртфиналите на турнира от най-високата категория за юноши и девойки на ITF в Траралгон (Австралия), през днешния ден затвърди мощните си резултати и победи над Лука Удварди, която е с 2 години по-голяма от нея и през 2022-ра година игра край на Уимбълдън за девойки. 

Денчева се нуждаеше от едвам 84 минути игра, с цел да пречупи съпротивата на Удварди в поредни елементи - 6:3 7:6(5) и да реализира дебютен триумф в конкуренция от Шлема, който я изстрелва към втория стадий на надпреварата. Там за родната ни представителка следва да премери сили със 17-годишната Татум Еванс от Съединени американски щати.

Откриващият сет мина под превъзходството на родната ни представителка, която по отличен метод се възползва от слабостите в играта на съперничката си, с цел да се откъсне с два пробива 5:1, подсигурявайки си триумфа в частта. Нашето момиче продължи да има цялостен надзор върху събитията и във втория сет, където още веднъж се откъсна със стабилен задатък от 4:1. Тогава обаче последваха моменти на съмнение за Денчева и тя позволи паритетът да бъде възобновен за 4:4. Последва размяна на още два пробива, след което се стигна до тайбрек, в който нашата сънародничка поведе с 6:3 и съумя да оползотвори третия си късмет за продобиване на мача.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР