През вашата медия искам да благодаря на всички за подкрепата,

...
През вашата медия искам да благодаря на всички за подкрепата,
Коментари Харесай

Милена преди делото: Виждам голяма снежна топка, която се търкаля и увеличава

" През вашата медия желая да благодаря на всички за поддръжката ", сподели легендата на българския рок Милена Славова пред " Фокус ". Потърсихме я за коментар във връзка със събитията към нея и идното правосъдно съвещание на следващия ден, на което тя би трябвало да се яви пред Върховен административен съд като обвинена по дело, заведено от ЛГБТ деятели.

" И в един миг, тази поддръжка към мен стана като едно огромно кълбо, което се търкаля и усилва, усилва, тъкмо като снежна топка. Бяха ми блокирали и " Facebook " -а през вчерашния ден и то в случай, че аз нищо неприятно не съм споделила или направила. Просто споделих за делото и това очевидно им се вижда рисково. Дори единствено това – без да хейтвам, без да наскърбявам. Просто дадох информация, че ще има дело и единствено поради това и ме бяха блокирали в обществената мрежа. Обясних просто за какво съм на дело и до нощес бях блокирана. Занимавам се с един фестивал с млади създатели и не съумях да си свърша работата по организацията в тази връзка ", сподели Милена пред Информационна организация " Фокус " по-малко от 24 часа преди съвещанието.

В особено основаната страница във " Facebook ", " Подкрепа за Милена и свободата на словото ", присъединяване в събитието към този час към този момент са удостоверили 49 души, 283 са декларирали интерес, само че пред Съдебната палата в София се чакат много повече хора.

Светльо Витков, Васко Кръпката, Жоро Пентаграм и други известни персони засвидетелстваха обществено поддръжката си към рок-иконата на българската музика.

" Пълна поддръжка за легендата на българския рок Милена Славова и свободата на словото! На 13 септ. от 8:30 ч. се събираме пред Съдебна палата и дружно с мотористите ще отидем до Върховен административен съд, където от 09:00 ч. ще се преглежда заведеното дело против Милена Славова за изказаното от нея мнение против оскверняването и поругаването на българското знаме по време на " София прайд " 2021 ", гласи апелът в мрежата .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР