През уикенда Западна Европа може да бъде обхваната още един

...
През уикенда Западна Европа може да бъде обхваната още един
Коментари Харесай

Интересно явление! Части на Европа може да заприличат на сахарски дюни в идните дни

През уикенда Западна Европа може да бъде обхваната още един облак прахуляк от пустинята Сахара. По данни на " Коперник " - европейската организация, която следи времето и климата, сега над Атлантическия океан е щръкнал огромен облак прахуляк. Според прогнозите на учените този шлейф ще премине над Западна Европа в петък и събота.

По-рано тази година откривателите от " Коперник " видяха относително огромни количества прахуляк, които се носят от африканската пустиня над Средиземноморието и други елементи на Европа. Праховите частици могат да придадат на въздуха оранжев отблясък и да покрият колите с тъничък кафяв пласт, предизвестяват от организацията. Прахът от Сахара може да повлияе на качеството на въздуха и да провокира раздразнение на дихателните пътища. Това важи с особена мощ за страни като Испания, която постоянно е подложена на въздействието на сходни феномени.

Според моделите на " Коперник " Испания още веднъж ще се сблъска с най-голямото количество прахуляк. Облаците прахуляк от Сахара оказват въздействие и върху температурата. Частиците блокират слънчевата светлина, което може да докара до разлика от няколко градуса. Облаците ще доведат до още последици за климата, изясняват метеоролози, и допълват, че вследствие на въздушните течения, които разнасят тези частици, може да се стигне до обилни температурни разлики, оповестява БГНЕС.През
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР