През уикенда в столичния военен клуб се проведе благотворителен пролетен

...
През уикенда в столичния военен клуб се проведе благотворителен пролетен
Коментари Харесай

Веси Бонева и Васил Петров пяха на благотворителен пролетен бал

През уикенда в столичния боен клуб се организира благотворителен пролетен бал в поддръжка на първото издание на Лятната детска академия по изкуствата. Благородната самодейност се провежда от Асоциацията за поддръжка на децата в партньорство с Ротари клуб София Триадица, Ротари клуб София Балкан, Лайънс клуб София Кепитъл и Лайънс клуб Плевен. „ Нашата задача е да помогнем на децата да развиват своите гении и да им осигурим колкото се може повече благоприятни условия да популяризират България и в родината, и зад граница.

Най-висшият интерес е ползата на детето и би трябвало да го пазим. “, показа пред гостите домакинът на събитието и ръководител на Асоциацията за поддръжка на децата Богдана Желявска. Балът бе открит с брилянтните осъществявания на Веси Бонева и Васил Петров, а към тях се причисли плеяда от детски гении. Изящната Симона Кюркчева, която е единствено на 9 година, очарова публиката с балетното си осъществяване.

Гостите приветстваха мощно тандема щерка и татко Славяна и Вили Чаушеви, както и 12-годишната Белослава Ангелова, която артистично изпя „ Кабаре “ на Лайза Минели. В програмата се откроиха също и даровитите дребни балерини от школата „ Красимира Колдамова “, а Валерия Стоянова се превъплъти в Алиша Кийс и под бурни аплодисменти извърши на пианото How come you don`t call me.

Звездната музикална стратегия продължи със спиращия дъха гений на одобрената по влиятелни европейски подиуми цигуларка Зорница Иларионова и затрогващо осъществяване на композитора Вида Пиронкова. Водещи на събитието бяха Богдана Желявска, ръководител на фондацията и обичаният на всички артист Ники Сотиров.

Кулминацията на бала бе благотворителен търг за позлатена библия и картини на Петър Пиронков, Васил Петров и Денислав Младенов, като средствата от него още веднъж отиват за идната лятна академия по изкуствата. Тя ще се организира на нашето Черноморие при започване на септември и ще даде опция на определени посредством кастинг деца да развият качествата си в пет категории - пеене, актьорско майсторство, изобразяване, танц и музикален инструмент.

Обучителните сесии ще бъдат водени от педагози с потвърден опит, а трите деца, класирали се с най-висока оценка във всеки от модулите, ще получат финансова поддръжка за явяването им на интернационалните състезания. Изявените млади гении ще вземат присъединяване и на празниците на изкуствата „ Аполония 2018 година “ в Созопол. Кандидатстването за лятната академия ще стартира през май, когато ще бъдат оповестени всички периоди и елементи за подбора на млади гении.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР