През уикенда украинската армия се изтегли от Авдеевка, където от

...
През уикенда украинската армия се изтегли от Авдеевка, където от
Коментари Харесай

Военен експерт развенчава митовете за способностите на руската армия

През уикенда украинската войска се изтегли от Авдеевка, където от месеци се водеха яростни боеве. Военният специалист Маркус Койп обаче опровергава нейната приказка за сякаш неизчерпаеми военни запаси, съобщи focus.de.

„ Авдеевка не беше превзета от земята, а беше изравнена със земята посредством масирани бомбардировки от въздуха “, уточни военният специалист Маркус Кеуп. Това демонстрира „ стратегически проблеми “ в украинската войска. Тъй като Украйна би трябвало да употребява своята противовъздушна защита за отбрана на градовете и гражданската инфраструктура, тя е е по-малко способна да пази фронта.

В резултат на това съветската войска може да работи съвсем гладко във въздушно пространство по фронтовата линия. Според Койп Украйна няма задоволително бойни самолети. В противоположен случай интервенция като тази в Авдеевка не би била допустима. От друга страна, военният специалист опровергава и един огромен мит, който е изключително публикувана на Запад. Става въпрос за сякаш неизчерпаемите съветски военни запаси. Въпреки че Русия основава усещането, че може да „ доставя или възпроизвежда постоянно “, това не е правилно. Руските запаси са огромни, само че не са неограничени. Нивата на загуби на фронта надвишават равнищата на произвеждане за всяка система, уточни той.

Доставката на военна техника идва от складовете, които към момента бяха добре запълнени от руската ера. „ Руската войска и отбранителната промишленост стоят на краката на Съветския съюз “, сподели Койп. Според военния специалист това е и грешката в мисленето на Запада. В същото време доставките на оръжие за Украйна са от значително значение.

В своята нападателна война Путин в този момент разчита, че Украйна ще се съобщи – или ще бъде изоставена от Запада – преди неговите запаси да привършат, продължи военният специалист. Следователно доставките на оръжия за Украйна са нужни, с цел да спрат руснаците. Що се отнася до доставката на крилати ракети Taurus, канцлерът Олаф Шолц продължава да отхвърля изпращането им макар възходящия напън в обединението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР