Северна Корея изстрелва ракети като част от симулирана „ядрена атака“

...
През уикенда Северна Корея организира учение за симулирана тактическа ядрена
Коментари Харесай

През уикенда Северна Корея организира учение за "симулирана тактическа ядрена атака" с фалшиви атомни бойни глави, прикрепени към две крилати ракети с голям обсег, които бяха изстреляни тестово в океана, съобщиха контролираните от държавата медии в неделя.

Корейската централна новинарска агенция заяви, че операцията рано в събота е била „учение за противодействие“ в отговор на съвместна военна дейност на американски и южнокорейски сили, която според KCNA е ескалирала напрежението в региона.

„Учение за стрелба за симулирани тактическа ядрена атака беше извършена в зори на 2 септември, за да предупреди враговете за действителната опасност от ядрена война," съобщи KCNA.

"Две стратегически крилати ракети с голям обсег на действие с фалшиви ядрени бойни глави бяха изстреляни" от западния бряг на Северна Корея, в морето на юг, се казва в него.

Обединеният началник-щаб на Южна Корея заяви в събота, че неопределен брой крилати ракети са били изстреляни около 4:00 сутринта (19:00 GMT) към Жълто море, добавяйки спецификациите на ракетите се оценяваха.

KCNA заяви, че Съединените щати и Южна Корея преследват „истерия на конфронтация“ с последните си съвместни военни учения.

Северна Корея е провела рекорден брой тестове на оръжия тази година, а миналата седмица извърши втория си неуспешен опит да изведе шпионски сателит в орбита.

Сеул и Вашингтон засилиха сътрудничеството в областта на отбраната в отговор, като организираха съвместни военни учения с усъвършенствани стелт реактивни самолети и стратегически средства на САЩ.

Във вторник лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун посети тренировъчно командване пост, където той подробно описва бъдещи военни планове, включително „нанасяне на едновременни супер интензивни удари“ по основни военни постове в Юга.

Отношенията между двете Кореи са в най-ниската си точка от години, а дипломацията е в застой след неуспешни опити за обсъждане на денуклеаризацията на Пхенян.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР