През уикенда Русия продължи да се фокусира върху укрепването на

...
През уикенда Русия продължи да се фокусира върху укрепването на
Коментари Харесай

Великобритания: Русия е напреднала в Донбас с едва 10 км за месец

През уикенда Русия продължи да се концентрира върху укрепването на защитата в Южна Украйна, като съветските войски също по този начин редом продължиха да нападат украински позиции в Донецка област.

През последния месец най-успешно Русия настава в посока към град Бахмут (Артьомовск), само че и там съветските войски са съумели да напреднат единствено с 10 км.

В други елементи на Донбас съветските войски, макар опитите си, не са напреднали повече от 3 км за тези 30 дни, което съвсем несъмнено е доста по-малко от плануваното.

Въпреки продължаващата интензивна приложимост на артилерия в тези региони, Русия не съумява да построи боеспособна пехота, която да й разреши по-значителен прогрес.

Руските сили разполагат по-малко професионални окупационни сили и усилват натиска върху украинското население в окупираните региони, се показва в дневния отчет за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Възможно е съветските войски все по-често да употребяват зле подготвени елементи, като да вземем за пример такива, формирани от пандизчии, с цел да управляват популацията във краткотрайно окупираните райони на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР