През уикенда на русенския кей до Вития мост се проведе

...
През уикенда на русенския кей до Вития мост се проведе
Коментари Харесай

Русе бе домакин на национална инициатива за скаути

През уикенда на русенския пристан до Вития мост се организира първата самодейност от плана на Спелео клуб „ Академик “ „ Едно скаутско лято в Русе “. Проявата под наслов „ Защо скаут? “ събра доста посетители от Русе, Варна, София и Свищов, както и членове на клубовете " Пещерен мечок ", " Владислав Варненчик " и " Приста скаут ". Проектът се осъществя с поддръжката на Общинската фондация „ Русе – град на свободния дух “, и ще продължи с нови прояви през лятото.

Във форума участваха също основният скаут на Организацията на българските скаути Светослав Казаков, водачи от скаутски клубове, както и доста деца от Русе и посетители на града.

Те се срещнаха със скаутската концепция, характерните действия и организацията на скаутското придвижване в Русе и по света.

„ Много сме радостни, тъй като успяхме да събудим интерес и да притеглим към нашето скаутско семейство нови деца. Всички подрастващи с авантюристичен дух са добре пристигнали при нас. Скаутството дава доста на децата и възпитава в тях отговорност, обич и грижа към природата “, споделиха уредниците.

Главният скаут Светослав Казаков сподели по какъв начин се връзват специфични възли и по какъв начин се пали огън при рискови условия. Децата се срещнаха с алпийската и пещерната екипировки, пробваха скаутска лимонада, влязоха в палатка и редиха пъзел. Желаещите вървяха по слаклайн лента и научиха символни думи на скаутското придвижване.

За скаутите от Варна и техните домакини от Русе форумът мина в лагер над пещера " Орлова чука ". А две от децата дадоха своите скаутски обещания и получиха националните си връзки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР