През уикенда на католическия Великден, в някои провиниции на Австрия

...
През уикенда на католическия Великден, в някои провиниции на Австрия
Коментари Харесай

Австрия затвори магазини и ресторанти заради католическия Великден

През уикенда на католическия Великден, в някои провиниции на Австрия са в действие затегнати ограничения срещу разпространяването на ковид.

През уикенда на католическия Великден, в региона на Виена, Долна Австрия и Бургенланд няма да работят магазините с несъществени артикули, фризьорските и козметичните салони, зоопарковете и музеите. Носенето на маски FFP2 и навън при скупчване на хора е наложително.

" Мисля, че е добре че би трябвало да носим маски на някои обществени места, тъй като хората в действителност се струпват. Смятам, че хората не ги е грижа доста, че са прекомерно близо един до различен. Тук на площада пред " Свети Стефан " да носиш маска или две като мен е хубаво нещо ", сподели Герд Генсбишлер, гражданин на Виена.



На някои не им харесва друга избрана мярка.

" Единственото, което не ми харесва във Виена, е че заведенията за хранене би трябвало да затворят. Можехме да възприемем системата в Испания, където заведенията за хранене работят до 6 часа. Тогава хората нямаше да се събират на ъгъла и да сядат дружно, заведенията за хранене щяха да се възползват, а също и хората, които живеят в Австрия ", сподели Елизабет Вьос, пенсионерка от Виена.

За Виена възбраните ще важат до 10 април. В мощ остава вечерен час в цялата страна от 8 до 6 сутринта. През това време австрийците могат да напущат домовете си единствено при основателни аргументи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР