През уикенда моделът Хейли Бийбър, съпруга на звездата Джъстин Бийбър,

...
През уикенда моделът Хейли Бийбър, съпруга на звездата Джъстин Бийбър,
Коментари Харесай

Инсултите засягат все по-млади хора. Защо?

През уикенда моделът Хейли Бийбър, брачна половинка на звездата Джъстин Бийбър, заяви, че е изпитала признаци, сходни на инсулт, до момента в който е закусвала с мъжа си.

При медицинските прегледи лекарите разкрили дребен съсирек в мозъка ѝ, който предизвикал „ дребна липса на О2 “. По-късно моделът изясни, че тялото ѝ единствено е разградило съсирека, и тя се е възстановила в границите на няколко часа.

Въпреки че Бийбър е късметлийка,

доста малко са случаите като нейния .

Кръвните съсиреци, попаднали в мозъка, могат да доведат до исхемични инсулти, които съставляват по-голямата част от всички инсулти. А измежду младежите честотата на инсулт се усилва.

През последните 30 години заболеваемостта от инсулт измежду хората под и на 49-годишна възраст продължава да нараства. Констатациите произтичат от изследването Global Burden of Disease 2019, което е рецензирана, широкомащабна оценка на международните здравни трендове. През 2019 година са регистрирани 460 000 инсулта, 2/3 от които са исхемични.

Средно в света някой умира от инсулт на всеки 3 минути и 30 секунди .

Рисковите фактори за инсулт, като високо кръвно налягане и диабет вид 2, стават все по-чести при по-младите и хората на междинна възраст.

Други рискови фактори включват сърдечни болести, диабет, затлъстяване, тютюнопушене и висок холестерол, съгласно университета Джон Хопкинс.

Нездравословният метод на живот снижават възрастта на инсултите. Лекарите поучават при първи признаци на инсулт незабавно да се търси доктор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР