През учебната година 2017/2018 година младите учители в област Враца

...
През учебната година 2017/2018 година младите учители в област Враца
Коментари Харесай

Повече от шест пъти са се увеличили младите учители в област Враца през последните години

През образователната година 2017/2018 година младите учители в област Враца под 30-годишна възраст са 151, а единствено преди три години те са били 23.

Това заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ Галина Евденова през днешния ден на празненство в Деня на младия преподавател, представена от Българска телеграфна агенция. Денят на младия преподавател в област Враца се организира за първи път по самодейност на районното ръководство. Целта е да се приобщят и подкрепят младите педагогичен експерти в първите им стъпки в учителската специалност. Гост на събитията бе заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя означи, че нарастването повече от 6 пъти на младите учители в региона е удивително и този резултат евентуално я подрежда измежду първите по този индикатор. Таня Михайлова уточни пред повече от 100 млади преподаватели в залата, че уговорките на държавното управление за привличане на нови фрагменти в образованието са ясни - стартовата заплата за новопостъпващите учители от 15 септември е 760 лв.. Всеки млад преподавател може да разчита и на помощта на по-опитен учител-наставник, както и на по-бързо кариерно развиване.

Заместник-министър Михайлова участва през днешния ден на откриването на нов кабинет за интерактивно образование в главно учебно заведение "Васил Левски " във Враца. Тя взе участие в демонстрацията на образование посредством таблети и попълни тест дружно с възпитаници от шести клас. Резултатите от теста могат да бъдат видени и оценени в действително време. Децата имат опция за достъп през таблети и телефони и до уроците по информатика и осведомителни технологии. Кабинетът бе осветлен от Врачанския митрополит Григорий, който пожела на децата да бъдат упорити и отдадени на образованието си и духовното си израстване. Училището е единственото, в което се учи вяра като свободно избираем предмет. По-късно заместник-министърът на образованието участва на занятия на групи с целодневна подготовка в учебното заведение от първи и четвърти клас, водени от млади учители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР