През учебната 2017/18 г. EVN България ще осъществи за девета

...
През учебната 2017/18 г. EVN България ще осъществи за девета
Коментари Харесай

За девета учебна година EVN България ще проведе обучения по енергийна ефективност в училищата

През образователната 2017/18 година EVN България ще реализира за девета поредна година образование на възпитаници в рационално потребление на енергийните запаси и запазване на природата.

EVN България провежда „ енергийни уроци ” в учебни заведения от всички 9 административни области, които се обслужват от EVN България – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. През 2017/18 г.програмата включва образования за общо над 12 000 възпитаници от 545 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 учебни заведения.

Занимателните уроци „ Часът на Иви и Енчо ” се организират от преподавателите в 4 образователни часа през годината в Часа на класа. За задачите на образованието EVN България създава и безплатно дава утвърдени от Министерство на образованието и науката (МОН) материали, потребни и занимателни дарове за учениците и класа.

И през новата образователна година в границите на самодейността EVN България ще организира разнообразни състезания с награди за участниците. През миналата образователна 2016/17 година първо място в състезанието за четвъртокласниците за разработване на макет на Екоград беше извоюван от ОУ „ Братя Миладинови “ гр. Бургас, aтехни подгласници бяха СОУ „ Княз Борис Първи “ с. Старцево (oбщина Златоград, област Смолян) и ОУ „ Хр. Смирненски “ гр. Раковски (обл. Пловдив).

Целта е учениците по класове да показват хрумвания за екологичен град, в който потреблението на сила и вода е енергийно дейно, рационално и екологично. Победителите в състезанието печелят огромните награди – екскурзия до енергийно оборудване на сдружението с паметен детски празник и възстановяване на материалната база на училището-първенец.

Инициативата на EVN България е утвърдена от МОН и се реализира в партньорство с районните ръководства по обучение (РУО). EVN България започва образованията по енергийна успеваемост в учебните заведения през 2009 година, като до края на образователната 2017/18 година общо над 28 100 възпитаници ще са минали образования за рационално потребление на естествените запаси.

Програмата за образование „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология ” е част от корпоративната обществена отговорност на сдружението. Инициативата показва уговорката на компанията към обществото и околната среда. Цел е създаване на съзнание измежду подрастващите за рационално и безвредно потребление на силата и запазване на околната среда.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР