През цялата нощ продължи борбата с огнената стихия, която бушува

...
През цялата нощ продължи борбата с огнената стихия, която бушува
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара край Казанлък, включват се два хеликоптера

През цялата нощ продължи битката с огнената буря, която бушува край Казанлък. Пожарникари, горски чиновници и доброволци се включиха в гасенето на пламъците.
Прочетете още
Огънят потегли през вчерашния ден от военния полигон край града. Властите прецизираха, че пожарът е почнал след неутрализиране на невзривени муниции.

Пламъците бързо се разраснаха и стигнаха до гората и региона на вилната зона до града. В гасенето се включи боен хеликоптер.

Няма потърпевши хора. Има сведения за изгорели необитаеми къщи във вилната зона. Подбалканският път София-Бургас остана затворен в сектора на пожара.

„ Фронтът от западната страна е спрян, а този от северната – на 4/5. Остава да се работи на североизток. Източната страна е подсигурена с просека с машини от „ Мини Марица-изток " и от Югоизточно държавно горско дружество. Южната част е двулентовият път. Там някои от езиците на пожара излизат. Очаквам до час-два пътят да бъде подсигурен”, съобщи Стоян Колев от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” пред Нова телевизия.

Очаква се през днешния ден в гасенето на пожара да се включат и два хеликоптера. Към момента по първични данни огънят е засегнал към 1200-1400 декара земя.

„ Една дребна част от тях, към 10 декара, са частни земи, 250 декара е държавният горски фонд, останалото са общински шубраци и треви”, заяви регионалният шеф на Стара Загора Иван Чолаков.

„ Към момента нямаме публични данни за наранени вилни постройки, само че чакаме, че е допустимо да има такива. На по-късен стадий ще стане ясно дали това е така”, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР