През цялата година Actualno.com отделяше специално внимание на абсурдите, с

...
През цялата година Actualno.com отделяше специално внимание на абсурдите, с
Коментари Харесай

40-те най-големи абсурда на 2019 г.

През цялата година Actualno.com отделяше особено внимание на парадоксите, с които обобщавахме всяка седмица. Рубриката постоянно е била с доста огромна конкурентоспособност и е належащо крепко отсяване. И ето, най-после на 2019-та, кои са първенците по безсмислица: представяме ги в преглед и хронологично. 
МИНИСТЪР МОЛИ ПЕНСИОНЕРИ С УВРЕЖДАНИЯ ДА ПРОЯВЯТ РАЗБИРАНЕ ЗАРАДИ ПО-МАЛКИ ПЕНСИИ ПРЕЗ ЯНУАРИ
Заради Закона за хората с увреждания и новата месечна финансова поддръжка, която ще е по-висока, тъй като е обвързана с линията на бедността, през януари пенсиите на хора, които имат ТЕЛК, в действителност ще са по-малки. Причината – заплащането на инвалидни добавки отива към Агенцията за обществено подкрепяне, а тя заплаща откакто мине съответния месец. И в този момент към 340 000 пенсионери ще се окажат без 30 лв. за месец януари.
Коментар на Actualno.com : Пенсионерите като помолят Топлофикация и Енергото да проявят схващане, ще стане ли?
КАК ДЮНИТЕ НА " СМОКИНЯ " ХЕМ СА ЗАЩИТЕНИ, ХЕМ СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ЗА 5000 ЛЕВА?
Как прочулият се към този момент в цяла България предприемач Иван Нончев се е сдобил със земя точни при дюните на къмпинг Смокиня единствено за 5000 лв. - почти колкото е таксата за слагане на каравана за един летен сезон? Този въпрос към този момент остава тайнственост за виновните управляващи.
Коментар на Actualno.com : Риторично запитвам...
УЧЕНИЦИ СЪДЯТ ДИРЕКТОР ЗАРАДИ ФАЛШИВИ МЕДИЦИНСКИ БЕЛЕЖКИ
Двама възпитаници от професионалната гимназия за непознати езици " В. Левски " в Бургас, известна като Руската, съдят шефа Весела Иванова за това, че са преместени непозволено в независима форма на образование поради показване на подправени медицински бележки.
Коментар на Actualno.com : Страшното е не друго, ами че опциите, които дава демокрацията, се употребяват за деструктивни цели!
КУРИОЗ: НЗОК съдебна експертиза ОКАЗА ОСЪДЕНА ОТ НАСТОЯЩИЯ СИ ДИРЕКТОР
Столичната университетска болница " Св. Иван Рилски " е следващата, осъдила здравната каса за неплатена надлимитна активност. През 2017 година шеф на " Св. Иван Рилски " беше актуалният шеф на здравната каса Дечо Дечев. " Интересно дали шефът на НЗОК ще апелира решението, което е в интерес на болничното заведение, чийто шеф бе до неотдавна. Формално доктор Дечев не е в спор на ползи, само че събитията го сложиха в тази ненапълно комична обстановка – да започва правосъдната процедура като просител и да я приключи като ответник ", разясняват от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето.
Коментар на Actualno.com : Някой в този момент да каже, че няма господство на правото!
ЦАЦАРОВ ПОТВЪРДИ - ВЕНЕЦУЕЛА Е ПОЛЗВАЛА БЪЛГАРСКИ БАНКОВИ СМЕТКИ ЗА ВЕРОЯТНО ПРАНЕ НА ПАРИ
Действително е имало съмнителни преводи през български банкови сметки от страна на Държавната петролна компания на Венецуела. Парите са идвали в България и по-късно са били трансферирани в чужбина. Това сподели на специфична конференция в Министерския съвет основният прокурор Сотир Цацаров след среща с премиера Бойко Борисов и американския дипломат Ерик Рубин.
Коментар на Actualno.com : Съжаляваме, съжаляваме, Чичо Сам, повече по този начин няма да вършим!
ГОРСКИТЕ ОТ " РИЛА ", ИЗГЛЕЖДА, СЛЕДИЛИ ЕКИПА НА БЕЪР ГРИЛС, НО НЕ И НЕГО
Нашите сътрудници са били в региона на фотосите. Не са открили нарушавания и това е написано в прессъобщението. Това обявиха чиновници от Дирекция Национален парк " Рила " пред Аctualno.com във връзка с информацията от Министерството на околната среда и водите, че по сигнал от Фейсбук екипът на фамозния специалист по оцеляване Беър Грилс ще отнесе глоби за нарушавания, като нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашевото езеро, палене на огън и ловене и умъртвяване на скотски типове.
На уточняващ въпрос от наша страна по какъв начин чиновници на ДНП " Рила " са били с екипите на Грилс, а не са открили нарушавания, от парка показаха, че техни чиновници (трима) са били непрестанно в региона на фотосите и в случай че са открили нарушавания, са щели незабавно да глобяват извършителя/те. Представители на парк " Рила " разясниха, че през двата снимачни дни чиновници са били на място, " само че не са били очевидци на нарушаването в границите на откритото със заповедта време за фотоси ".
Впоследствие успяхме да се свържем и с шефа на парк " Рила " Красимир Андонов. Той направи съмнение, че хората на Грилс за подхванали самосиндикално снимане на фрагменти отвън позволените с негова заповед часове за фотоси. Андонов категорично уточни, че това е негово съмнение и занапред ще се открива в реалност какво се е случило.
Коментар на Actualno.com : Колко доста пояснения - я просто да си кажат под коя сянка бяха опънали скарата преди година и половина!
КПКОНПИ НЕ ОТКРИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРИ ГОРАНОВ ЗАРАДИ АПАРТАМЕНТА ОТ КРЪСТНИКА
Производството в КПКОНПИ беше формирано въз основа на докладна бележка на шефа на дирекция " Противодействие на корупцията " на комисията и към него са приобщени медийни изявления за възможен спор на ползи във връзка с Владислав Горанов, както и експлицитен сигнал, че министърът е употребил първокласна вила на дамата на Иван Сариев в Ярема.
Коментар на Actualno.com : Хахахахахахахахаахахахха!!!
ДИМОВ ПОСОЧИ, ЧЕ ВЪЗДУХЪТ Е МРЪСЕН Пожарна охрана " СОЦИАЛНИ " ПРИЧИНИ, НУЖНИ БИЛИ " НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ "
Замърсяването на въздуха има своя обществен аспект.Това обуславя компликацията от използването на някои от нужните ограничения. Важно е те да бъдат приложени по този начин, че да дават резистентен резултат “. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Коментар на Actualno.com:  А по какво други аргументи да е замърсен въздуха с изключение на по обществени? По естествени? Сам да се мърси горкия въздух от нямане какво да прави. 
ЕКСПЕРТ ЗА КУРИОЗА СЪС СЪЛЗОТВОРНИЯ ГАЗ: ТОВА Е ЗНАК ЗА ПО-ТВЪРДО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ
Хората имат право да се смеят. Смешно е да се употребява подобен газ, тъй като той се употребява при всеобщи вълнения, а и този газ не ми изглеждаше, като професионално изработен. Това сподели някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов във връзка куриозният случай от 16 март, когато на митинг против корупцията органите на реда използваха спрея поради конфликти. Оказа се, че вятърът духа към служителите на реда и по този начин и те бяха наранени от газа.
Коментар на Actualno.com : Нещата се развихадинамично, споделиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Не са очаквали очевидно да духа вятър без дрегер...
ACTUALNO.COM КЪМ ЦВЕТАНОВ: УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ ЛИ Е КУПУВАНЕ НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА? ОТГОВОР: НЕ Е НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА
Не е на данъчна оценка, тъй че няма по какъв начин да ви отговоря на този въпрос. Така подалият оставка от всичките си постове в Народното събрание Цветан Цветанов отговори на въпрос на Actualno.com дали пазаруването на парцел на данъчна оценка е укриване на налози.
Коментар на Actualno.com : Гузен, негонен - бяга. Г-н Цветанов, ние Ви питахме кардинално, Вие за какво си помислихте, че тъкмо Вашия апартамент визираме?
БИЗНЕСЪТ ИСКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МАТУРА Пожарна охрана МАТЕМАТИКА
Асоциацията на индустриалния капитал предлага редица промени в междинното и висшето обучение, които да подобрят връзката сред образованието и пазара на труда. Като част от ограниченията работодателите упорстват за наложителна матура по математика. " За да има на изхода от висшето обучение положителни инженери, би трябвало на входа да има добре готови младежи в междинните учебни заведения по природо-математическите дисциплини. Затова ние предлагаме наложителна матура по математика ", изясни ръководителят на УС на АИКБ Васил Велев.
Коментар на Actualno.com : Всички инженери ли ще ставаме, господин Велев - правото на избор към този момент става константна променлива?
СЛОГАНЪТ НА ГЕРБ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ Е ПОЛЗВАН ОТ Национална движение „Симеон Втори" ПРЕЗ 2009 Г.
" Европа ни чува " е слоганът, с който ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще излязат в борбата за продобиване на евроизборите. Със същото мото партията на Симеон Сакскобургготски взе участие отново на евроизборите, само че през 2009 година
Коментар на Actualno.com : За локалните избори слоганът да е " Нищо ново под Слънцето "!
ТРЕТА ПАРТИЯ съдебна експертиза ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ГЕРБ, БОРИСОВ: ОБЕДИНЯВАМЕ съдебна експертиза СРЕЩУ ПЪЛЗЯЩА ДИКТАТУРА
И дядо ми е бил николапетковист – с тези думи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов изясни какъв брой елементарно приема Политическа партия " Никола Петков " в еврокоалицията на ГЕРБ.
Коментар на Actualno.com : Бате Бойко да пълзи? Не, не е допустимо!
ОБЯСНЕНИЯ Пожарна охрана ТЕМАТА " ТЕРАСИ ": ТРЯБВАЛО НАРУШИТЕЛЯТ ДА РАЗРЕШИ ПРОВЕРКА
" Очакваме подпомагане от лицето, което е извършител. Когато индивидът не ви отвори, нямате доста механизми да влезете. По принцип можем да звъннем на полиция, само че това не е направено през 2012 година (бел. ред. – тогава е имало опит за проверка) ", изясни кметицата на " Слатина " Наталия Стоянова.
Коментар на Actualno.com : Трябва и да се самопорицае, самонакаже, самоглоби, самовкара в пандиза...
БОРИСОВ ЗА ПАПАТА И ЗАСТРОЯВАНЕ - НАГОВОРИ ЛИ КУП ФАЛШИВИ ПРИКАЗКИ? (ВИДЕО)
Борисов не пропусна да каже по какъв начин папата целунал " иконата " на патриарх Неофит и добави: " От нощес до момента всеки ден кисело млеко си спомня, най-вече това му харесва, в менюто му е единствено това ". Всъщност, в менюто на папата за обяд през днешния ден, 6 май, имаше ризото с морски блага, свинско печено с пюре и сос от трюфел, салата от розови домати, печени чушки, сирене и свеж босилек, както и крем чорба от зеленчуци. Това каза лично началник Манчев, който отговаряше за обяда, пред Нова телевизия. А след казаното, министър председателят изиска да си ценим постигнатото.
Коментар на Actualno.com : Каквото самичък си направиш, различен не може да ти го направи - единствено вижте видеото!
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: ПРОБЛЕМЪТ С КОРУПЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕШЕН ОТ ВСИЧКИ
" България има проблем с корупцията и той би трябвало да бъде решен от всички – преди всичко от правораздавателната власт, след това и от правосъдната. " Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за bTV.
" Ролята на медиите, когато се приказва за битка с корупцията е, че публичният напън води до откриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации ", сподели още Дончев.
Коментар на Actualno.com : Щом би трябвало, тогава да получат и всички заплатите Ви. Може и иззетото от решаването на казуса.
БОРИСОВ Пожарна охрана Народоосвободителна въстаническа армия: НЕ БЕ, ЩЕ СЛУШАТЕ И ВИЕ - НЯМА САМО ДА МЕ ПИТАТЕ ГЛУПОСТИ
" Ма с това ли се занимавате " – по този начин Борисов реагира на въпрос на Нова телевизия по отношение на вероятно недеклариран негов парцел. " Там, това което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника ", добави водачът на ГЕРБ.
Коментар на Actualno.com : Не бе, няма!
ТРИ ДЕЦА СА БИЛИ РАНЕНИ ПРИ ДЕМОНСТРАТИВНО ВЗРИВЯВАНЕ НА ГРАНАТА Пожарна охрана ПОВОД 1 ЮНИ
Днес към 11 часа на стадион " Доростол " в Силистра полицията в града е направила проява по залавяне на нарушител по отношение на 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата " Ваканция, здравей ", която се организира в детски градини и учебни заведения от Дулово, Тутракан и Силистра.
Коментар на Actualno.com : Родната милиция възпламенява - уловено и на ВИДЕО! Бързо и цялостно излекуване на децата, а към Министерство на вътрешните работи въпрос - тези в колата, които ги замеряхте с шокова граната, самоубиха ли се и те?
БОРИСОВ КЪМ СТАЛОУН: БРАТКО МОЙ, МИНАХА 10 ГОДИНИ, А ТИ ВСЕ СИ СИ РАМБО (СНИМКИ И ВИДЕО)
" 10 години дали минаха от предходната ни среща? И ти все си си Рамбо ", означи Борисов. Той сподели обща фотография на двамата на мобилен телефон и напомни: " Тука още съм mayor (кмет на София, б.р.) ".
Коментар на Actualno.com : А ти все по този начин, Бойко, не приказваш британски - добре че аз проговорих български!
ГЕРБ И Движение за права и свободи С ДОГОВОРКА - ХЕМ 1 ЛВ. ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ, ХЕМ ОТВОРЕНО ФИНАНСИРАНЕ
Това стана ясно от изявленията на Менда Стоянова и Мустафа Карадайъ пред публицисти.
Коментар на Actualno.com : И душата в парадайса, и оная работа до края...
НОВОРЕМОНТИРАНАТА " СОЛУНСКА " ПОТЪНА ВЪВ ВОДА (ВИДЕО)
На видеото се вижда, че цялата улица е залята и придвижването по нея е невероятно, а равнището на водата е достигнало това на тротоарите.
Коментар на Actualno.com : Стига говорили - плувайте! Ама не минавайте през подлеза на Спортната палата!
40 ЛЕВА ЗА ЧАДЪР И ДВА ШЕЗЛОНГА - НА ЗАГУБА, СПОРЕД ДАВАЩИЯ СЯНКАТА НА ПЛАЖ В ЧЕРНОМОРЕЦ
Това е цена за четири комплекта, " на най-хубавото плажче ", а останалите чадъри и шезлонги са по-евтини, като 50% от плажа бил свободна зона.
Коментар на Actualno.com : И това дори не е баш ВИП - ето Ви един по-ВИП!
ГЕОРГИ МАРКОВ ПОСОЧИ ГЕРБ КАТО ФАКТОР ЗА УСПЕХА НА СИМОНА ХАЛЕП НА " УИМЪЛДЪН "
Марков стигна до такава степен, че изясни по какъв начин Симона Халеп пристигнала да играе в " Арена Армеец " преди години и в действителност в " издигната от ГЕРБ зала " почнала кариерата ѝ.
Коментар на Actualno.com : А Джокович завоюва, тъй като Бойко Борисов игра преди години с Борис Бекер и Бекер след това стана треньор на сърбина, та го приготви по този начин добре поради ГЕРБ, че Ноле печели към този момент години наред и откакто се разделиха с Бекер.
ГЕШЕВ съдебна експертиза СРАВНИ С КЬОВЕШИ, ОБЯВИ РАБОТОДАТЕЛЯ НА ОБВИНЕНИЯ ЗА АТАКАТА НА Национална агенция за приходите ЗА КИБЕРИЗНУДВАЧ
Що се отнася до хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, зам.-главният прокурор разяснява, че се развива обстановка, при която жертвата т.е. Национална агенция за приходите била отговорна. Той счита, че заподозреният Кристиян Бойков е просто оръдие ( " Това момче би трябвало да седне някъде на мрачно, да остане единствено с възприятието си на самозапазване, да осмисли постъпките си и да реши какво ще направи - дали ще спомага на закона или ще понесе следствията от дейностите си " ), а работодателят му TAD Group работела като киберизнудвач, занимавала се с киберрекет, била " кибертерорист " - компанията се занимавала с " удряне " на компании, в това число държавни организации, за нарушение на тяхната компютърна сигурност, с цел да бъдат привлечени като клиенти. Това била главната версия, като имаше следното конкретизиране - дали обособени хора във компанията, обособени звена, или цялата компания?! Гешев разгласи и, че това е координирана офанзива против страната, тъй като " Демократична България " поискала оставката на финансовия министър Владислав Горанов.
Коментар на Actualno.com : Щеше да е смешно, в случай че не беше извънредно! И още няма опция!
И НАЙ-НАКРАЯ СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА МОЖЕ ДА СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА И МАЛКИТЕ МИ ДЕЦА ДА МОГАТ СПОКОЙНО ДА ИЗЛЯЗАТ НА ТЕРАСАТА
Това съобщи към този момент някогашният началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев, откакто подаде оставка и тя беше гласувана от Народното събрание.
Коментар на Actualno.com : И да си пече пържолки на барбекюто - по този начин, морално!
30% ОТ СЛУЧАИТЕ НА АСТМА ПРИ ДЕЦАТА В ЕВРОПА НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА, АКО ВЪЗДУХЪТ НЕ БЕШЕ МРЪСЕН
Замърсяването от колите може да повреди дихателните пътища, което води до инфектиране и развиване на астма при част от децата, които са генетично предразположени.
Коментар на Actualno.com : Ако създадат единствено за България такова проучване...
БРАЗИЛИЯ НЯМА РЕСУРСИТЕ ДА съдебна експертиза БОРИ С ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ В АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призна, че държавното управление му няма запаси, с цел да се оправи с рекордния брой пожари в Амазонската джунгла. Той още веднъж повтори, че неправителствени организации са запалили пожарите съзнателно, само че сподели, че няма доказателства за изказванието си. Правителството е почнало следствие на аргументите за огъня.
Коментар на Actualno.com : Не се гаси туй, що не гасне. Освен да му удари една молитва Болсонаро и да впрегне НПО-тата и те да гасят.
ВЛАДЕЕ ЛИ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ИСПАНСКИ ЕЗИК НА НИВО " КАЛИНКА "?
Досега беше известно, че познанията на Георгиев по испански дават отговор на езиковото равнище А2, което значи, че стигат за обикновен диалог. Този факт беше посочен в автобиографията, която той показа в Народното събрание, когато ръководещите издигнаха кандидатурата му за ръководител на антикорупционния орган при започване на 2018 година. Но ненадейно преди два дни, вестник " 24 часа " разгласява документ, публикуван от компанията " Никанор ", избрана от вестника като " езикова школа ", въпреки главен предмет на активност да наподобява консултантството. Според документа Георгиев е покрил по-високото равнище на притежаване на езика В1. Странното в тази ситуация е, че документът е с дата 2 март 2017 година. А упоменатата автобиграфична информация, подадена от Георгиев в Народното събрание, носи входящ номер от 9 февруари 2018 година. Излиза, че когато е кандидатствал за остарелия си пост, Георгиев е вписал по-ниско равнище на притежаване на испански спрямо това, което към този момент е имал съгласно документа на " Никанор ".
Коментар на Actualno.com : Por Favor! Ако нещо съм сбъркал, по този начин ме научиха от " Никанор "!
СЕРИОЗНИ ПРОМЕНИ В " ХОРИЗОНТ " - СМЕНИХА ДИРЕКТОРА, СВАЛИХА ОТ ЕФИР СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА
Великова е един от знаковите публицисти на БНР. Тя води предаването " Преди всички " и покриваше сектор " правосъден ". В момента Великова е и с лишен сектор.
Коментар на Actualno.com : Точно като почнаха пак протестите против Гешев, на следящата правосъдната власт в БНР потеглиха да ѝ запушват устата. Пробваха и върнаха газта - много познато, с цел да се преглътне по-лесно - можеше да е по-лошо!
ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ТЪРСИ УЧИТЕЛИ - " ИНОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО "
Конкурс за учители, които въодушевяват и стимулират учениците си да реализират по-добри резултати, провежда за първи път Министерството на образованието и науката, оповестиха от ведомството. Той е продължение на политиката за основаване на просвета на нововъведения в учебните заведения и даване на повече независимост на педагозите да ползват нови способи на преподаване.
Actualno.com: Докато новаторско стартовата заплата стои под 1000 лв. няма да намерят доста иноватори. 
НАМАЛЯВАМЕ С ПОЧТИ 1 МЛН. ДУШИ ДО 2040 Г.
С близо 1 милион души може да намалее популацията на България до 2040 година, в случай че не бъдат взети ограничения за справяне с демографската рецесия. За това предизвестяват учени от Института за проучване на популацията и индивида при Българска академия на науките. Те показаха систематизирани в 6 сборника съответни оферти за превъзмогване на отрицателните демографски трендове, съобщи Българска национална телевизия.
Коментар на Actualno.com : Последният да затвори вратата и страната.
ЛЮТ СКАНДАЛ С ВОЛЕН СИДЕРОВ: ПРЕКЪСНАХА ПРЕДАВАНЕТО " РЕФЕРЕНДУМ " Пожарна охрана Българска национална телевизия
След величествен скандал сред водещата Добрина Чешмеджиева и водачът на „ Атака “ Волен Сидеров предаването " Референдум " по Българска национална телевизия беше прекратено за малко довечера. До паузата се стигна, откакто микрофонът на Сидеров бе пресечен, защото времето му по правилник изтече.
Коментар на Actualno.com:  Макар да стана във вторник вечерта, пускаме към сряда този парадокс, тъй като точно това бе задачата му - на идващия ден всички медии да приказват единствено за това. А ние пък мислим следното.
ШЕФЪТ НА " АРТЕКС " КЪМ " БИВОЛЪ ": " ГОЛЯМА ГРЕШКА НАПРАВИХТЕ "
Причината за думите - забавна фотография с артиста Веселин Маринов, притежателя на строителна компания " Артекс " - арх. Пламен Мирянов, Николай Колев - брачният партньор на Ваня Колева, някогашен зам.- министър на спорта и Цветан Цветанов - техен кум.
Коментар на Actualno.com : Голяма неточност е обстановката, в която живеем
СТЪРЛИНГ ПОЗДРАВИ БОРИСОВ ЗА ДЕЙСТВИЯТА МУ СЛЕД МАЧА (ВИДЕО И СНИМКИ)
Голямата звезда на британския футбол Рахийм Стърлинг поздрави българския министър председател Бойко Борисов, откакто той изиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.
Коментар на Actualno.com : Браво, Бате Бойко, победихме расизма - до идващия път! И триумф на изборите?! Само дето Стърлинг не схвана за какво е уволнението...
БОРИСОВ: САМО " БЪЛГАРСКИ ПОЩИ " ЩЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ В СТРАНАТА (ВИДЕО)
Премиерът Бойко Борисов предложи на кабинета да забрани на частни компании да се занимават с разпространяването на печата на територията в цялата страна и разпореди задачата на " Български пощи ". Решението беше гласувано на Минситерски съвет, като спомагателна точка. На процедура това значи, че от разпространяването на хартиените вестници следва излезе депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който държи монопола в бранша през " Табак Маркет " АД.
Коментар на Actualno.com : Нещо на макар на господин Пеевски ли говорите, господин министър председател? Или господин Пеевски е купил " Български пощи " без публично да разберем?
ДЪРЖАВАТА ПАК НАМЕРИ КАК ДА ОБЪРНЕ ПОДХОДЯЩО ВНИМАНИЕ НА АХМЕД ДОГАН
Управляващите несъмнено демонстрират сериозна благотворителност във връзка с дотациите на държавни предприятия и по-точно към Пристанищна инфраструктура ". Макар за удълбочаване на методите към пристанището да се приказва от дълго време, действително развиване и съответни суми от държавния бюджет бяха избрани едвам откакто Топлоелектрическа централа " Варна " мина в частни ръце. Само за 2020 година е плануван трансфер от 111 млн. лева За 2021 година сумата набъбва до 131 млн., а през 2022 година са планувани по-скромните 11 млн. лева - толкоз, колкото години наред държавната компания е получавала, с цел да поддържа пристанищата за публичен превоз.
Коментар на Actualno.com : Ашколсун, побратим!
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АИКБ: БИЗНЕСЪТ ПЛАЩА ПО-МАЛКО ДАНЪЦИ, ЗАЩОТО ПЛАЩА ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ
По тематиката с държавния бюджет за 2020 година, Васил Велев изясни, че бизнесът ще заплати по-малко налози, тъй като заплаща повече заплати и има по-малка облага. " Това е част от прегряването, по-скоро свръхамбицията на бюджета ", сподели Велев.
Коментар на Actualno.com : Леле, а вие, уважаеми читатели, разбрахте ли го това?
ЗАЩО МЛАДЕЖИТЕ Пожарна охрана ЦЯЛ СВЯТ ГУБЯТ ИНТЕРЕС КЪМ СЕКСА?
Близо 20% от „ милениалите “ (родени от края на 80-те до началото на 2000-те години) в развитите страни в никакъв случай не са правили секс. А тези, които въпреки всичко са завързали сантиментални връзки, вършат секс не по-често от четири пъти в месеца, до момента в който при поколението на техните родители този индикатор се е равнявал на шест.
Коментар на Actualno.com : Тук към този момент оставам безгласен... и изплашен!
ФАНДЪКОВА: КАТО НЯМАТЕ ПАРИ ЗА ЕКОЛОГИЧНА КОЛА, ВОЗИТЕ съдебна експертиза В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ
Тя отбрани тезата, че следва да има както поощряване, по този начин и рестрикции плюс санкции. " Въздухът е подобен, тъй като всички ние го вършим със своята активност ", съобщи кметицата и разгласи, че в случай че не можем да си купим екологична кола, ще се возим на градския превоз. Фандъкова акцентира, че е доста значимо в този момент да се стигне до единодушие за тактиката отсега нататък.
Коментар на Actualno.com : Вие, г-жо Фандъкова, наподобява имате пари - на лимузината се возите! Да не са единствено нашите пари?
АПАРТАМЕНТИТЕ ЗА КРАТКОСРОЧЕН НАЕМ ВЛИЗАТ В РЕГИСТЪР, ИНАЧЕ СЛЕДВАТ ГЛОБИ
Отдаването на жилища и стаи чартърен, които не са регистрирани съгласно Закона за туризма, през платформи като Booking.com, Airbnb, Expedia, Фейсбук, се не разрешава.
Коментар на Actualno.com : На Горанов, Цветанов, Цачева и Рашидов ще влязат ли?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР