„През целия разговор президентът се държа като държавник, с уважение

...
„През целия разговор президентът се държа като държавник, с уважение
Коментари Харесай

Светият синод: Ето как протече разговорът между патриарх Кирил и Румен Радев

„ През целия диалог президентът се държа като общественик, с почитание към своя събеседник, само че и отстоявайки твърдо своите позиции, което мощно впечатли главата на съветската православна църква”, съобщи в известие до медиите пиарът на Светия синод Николай Георгиев по отношение на диалога, който породи доста реакции.

Видео от срещата беше оповестена от Московската патриаршия. Мнозина откриха тона на патриарх Кирил за неудобен. От показания запис обаче не става ясна реакцията на президента Радев.

„ В своето изявление патриарх Кирил изложи болката и разочарованието си от принизяването на ролята на Русия в руско-турската освободителна война и отдаването на респект и на други, съгласно него страни.

Президентът Радев с такт и достолепие увери патриарха на Руската православна черква, че българският народ в никакъв случай не е преставал да отдава респект и заслужена признателност на съветския народ, на съветската черква и на воините от армията-освободителка на император Александър II и президентът е изразил всичко това в своите речи на честванията на 3 март.

В същото време, президентът Радев категорично акцентира, че по този начин както църквата се бори за душата на всеки човек, по този начин и ние сме признателни към паметта на всеки боец, сражавал се в съветската войска под знамената на император Александър II и умрял за българската независимост, без значение от неговата народност.

Патриарх Кирил самичък предложи да завърши тази тематика, откакто президентът му подсети за тезата на самия патриарх за силата на мълчанието”, показва Георгиев.

„ В края на диалога патриарх Кирил насочи благословията си към българския президент, само че последният сподели, че я е получил към този момент с встъпването си в служба от мъдрия български патриарх Неофит”, написа още пиарът на Светия синод.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР