През целия ни живот се влюбваме и разлюбваме – понякога,

...
През целия ни живот се влюбваме и разлюбваме – понякога,
Коментари Харесай

Всеки от нас има три шанса да се влюби и не трябва да ги пропуска

През целия ни живот се влюбваме и разлюбваме – от време на време, с цел да се съберем още веднъж. Някои хора остават край нас, други си отиват, като ни карат да преживеем възходи и падения, които не сме считали, че са вероятни.

Казват, че човек може да се влюби същински единствено три пъти. И всяко от тези прекарвания е по собствен метод значимо и належащо.

1. Приказната обич

Често първата обич се случва, когато сме още доста млади. Изглежда ни като това възприятие, за което сме чели в книгите. Затова го идеализираме и имаме вяра, че е за цялостен живот. 

На този стадий ние вършим нещата, които чакат от нас нашите връстници или членове на фамилията. Отказваме да обърнем внимание на дребните проблеми и сме подготвени да жертваме правилата си в името на връзката, тъй като вътрешно имаме вяра, че всичко е по този начин, както би трябвало да бъде. Начинът, по който връзката ни наподобява извън, ни се коства по-голям от това, което същински усещаме. 

Такава обич ни учи, че да се гледаме към колегата си е също толкоз значимо, едвам гледаме към себе си. 

2. Трудната обич

Втората обич в живота ни идва с най-вече затруднения. Уверени, че сме се поучили от предходните си прекарвания, се стремим да изберем изцяло друг сътрудник. Или най-малко по този начин си мислим.

Възможно е да бъдем манипулирани, излъгани, засегнати. Държим се като удавник за сламка за опцията да „ изправим “ връзката, само че всеки опит се трансформира даже в още по-голям неуспех. Това е същинска драма с редки моменти на благополучие.

Още един път същинските ни усеща отиват на назад във времето поради нещо друго – този път, в безкрайните опити да се избави една проблематична връзка. 

Подобна обич ни учи какъв брой е значимо да бъдем обичани в подмяна.

3. Зрялата обич

Третата обич се появява в живота ни, когато към този момент сме спрели да чакаме. Идва неканена и наподобява не се преценява с нашата визия за същинската обич. Не наподобява съвършена. Но е същинска връзка, която се характеризира от чувството за изключителна лекост – нещо, което не може да се изясни с думи. 

В този стадий от живота към този момент нямаме упования. Не губим време да си измисляме качествата, които любовта на живота ни би трябвало да има. Най-накрая сме подготвени да приемем патньора си подобен, какъвто е. И, което е не по-малко значимо, той ни възприема по безусловно същия метод. 

Подобна обич ни учи да бъдем същински и че една връзка няма потребност да бъде съвършена. 

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР