През целия ден продължи работата на екипите, ангажирани с почистването

...
През целия ден продължи работата на екипите, ангажирани с почистването
Коментари Харесай

Над 170 снегорина чистят София

През целия ден продължи работата на екипите, ангажирани с почистването на столицата през зимата, оповестиха от пресцентъра на Столична община. 

Към 18 часа на терен са 171 снегопочистващи машини. Извършени са обработки със смеси срещу замръзване на пътната мрежа в регионите с по-висока надморска височина „ Панчарево ", „ Витоша ", „ Банкя ", кв. Горна баня ", както и на пътните платна на Южната дъга.  

Пътищата в естествен парк „ Витоша " - „ Драгалевци " - хижа Алеко и „ Бояна " - околност Златни мостове са опесъчени. Към този час продължава разпръскването на смеси срещу замръзване на пътната настилка по част от улиците на регион „ Триадица ", допълват от Столична община. 

Следят се и равнищата на язовирите, който се намират на територията на града.

10 екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " правят обходи и подкрепят работата на инспектората и почистващите компании. Дейностите се координират и управляват от Столичния инспекторат.

Техниката и екипите, ангажирани със снегопочистването ще останат на терен, за да  продължат работата си и през нощта.

От Столична община приканват водачите на коли да карат със скорост, съобразена с пътната конюнктура, както и да съблюдават отдалеченост. 

Обработката на пътните настилки в столицата против заледявания започнаха още сутринта, като първо бяха обработени стръмните сектори. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР