През трите месеца на войната всички украинци вече са се

...
През трите месеца на войната всички украинци вече са се
Коментари Харесай

Започна евакуацията на Славянск

През трите месеца на войната всички украинци към този момент са се научили тъкмо какво и по какъв начин да вършат, когато се постанова да се изтеглят: да съберат една или две чанти (само това, което могат да носят сами), да се сбогуват с дома си и всичко познато в своя живот и да се опитат да избягат от приближаващия фронт на военните дейности, написа Руската работа на Би Би Си.

Сега е ред на Славянск. Преди войната там са живели 100 хиляди души, а в този момент популацията е 30 хиляди - и непрестанно понижава. Хората чакат на опашка за рейса в с напрежение безмълвие. Една от дамите прегръщайки колегата си, непрестанно плаче. Този печален обред в този момент се повтаря в цяла Източна Украйна. Но Славянск не е като другите градове в своята история. Именно тук подкрепяните от Русия сепаратисти започнаха да се бият против Украйна през 2014 година - завладяването на постройката на градската администрация бележи началото на сепаратистката война. В следствие след сполучлива контраатака Украйна си връща контрола над този град в Донецка област.

Кметът на Славянск Вадим Лях признава, че Москва към момента се радва на известна поддръжка в града. " Не се колебая, че има ", споделя той. " Но доста пъти по-малко от преди. Сега къщите се унищожават и хората умират. И заради това хората имат напълно разнообразни усеща към съветските управляващи. "

Събитията от предишното обаче не дават никаква отбрана на Славянск. Русия бомбардира този град - и при една от последните офанзиви там бяха убити трима цивилни.

Припомняме, че тази заран основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW) заяви, че Украинските въоръжени сили, Луганска област, като по този метод понижиха бойната мощност на съветската войска.
 Русия публично заяви за завладяването на град Лиман Обновена
Русия публично заяви за завладяването на град Лиман

Това ще отвори път на съветските сили към Славянск и Краматорск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР