През третото тримесечие на 2023 г. средната брутна месечна работна

...
През третото тримесечие на 2023 г. средната брутна месечна работна
Коментари Харесай

Ето с колко е скочила средната брутна заплата в област Разград

През третото тримесечие на 2023 година междинната брутна месечна работна заплата за област Разград нараства по отношение на предходното тримесечие с 9,6 %, като доближава 1629 лева В съпоставяне със същия интервал на предходната година е регистрирано нарастване с 11 на 100, заяви Даниела Данаилова, шеф на отдел „ Статистически проучвания – Разград “ към Териториалното статистическо бюро – Север. Работещите в публичния бранш получават приблизително по 1814 лева, а в частния – по 1539 лева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-високо приблизително месечно трудово заплащане през месеците от юли до септември са получили наетите в дейностите „ просвета, спорт и развлечения “, „ обучение “ и „ държавно ръководство “.

С новите данни районът е на девето място по мярка на трудови хонорари измежду 28-те области в страната, сочат статистическите данни. 

В структурата на наетите лица по стопански действия в края на септември не се следят основни промени по отношение на същия интервал на миналата година. Най-голям е относителният дял на работещите в дейностите „ преработваща индустрия “ - 26,1 %, „ търговия; ремонт на коли и мотоциклети “ - 14,8 на 100 и „ обучение ” - 11,0 %, регистрират още от статистиката.

Според изнесените данни наетите по трудово и служебно правно отношение в област Разград към края на септември са 25 100. Справка сочи, че през второто тримесечие на годината техният брой е бил 25 600. По размер на междинната брутна заплата през предходното тримесечие област Разград е била на 16-о място в страната.        

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР