През третото тримесечие на 2022 г., за 67,3% от хората

...
През третото тримесечие на 2022 г., за 67,3% от хората
Коментари Харесай

28% от българите посочват, че имат увеличение на дохода през третото тримесечие на 2022-а


През третото тримесечие на 2022 година, за 67,3% от хората приходът на семейството им е останал без смяна по отношение на последните 12 месеца. Този дял понижава с повече от 5%, по отношение на предходните две тримесечия, само че към момента е забележителен. Това излиза наяве от анкета, извършена от Национален статистически институт измежду 3 053 семейства у нас.

Увеличение на приходите са показали 27,9% от интервюираните, което е с 8,7% повече спрямо второ тримесечие и с 9,4% повече спрямо първото, когато нарастване са имали 18% от лицата.

Основните аргументи за нарастване на приходите и през трите тримесечия са нарастване на пенсиите и обществените помощи и индексиране на заплатите.

Намаление на приходите за последните 12 месеца са показали 4,8% от хората, което е с 2,9 процентни пункта по-малко спрямо второ тримесечие и с 3,7 процентни пункта по-малко по отношение на първо тримесечие на 2022 година.

Затрудненията при покриване на ежедневните разноски са обилни

Делът на тези които изпитват усложнения да покриват ежедневните си разноски, е релативно висок - над 75% за интервала. С известни усложнения са 38,5% от лицата, 28,3% дефинират покриването на ежедневните разноски като мъчно, за 10,8% това е доста мъчно. В съпоставяне с предходните тримесечия, понижава делът на тези, които се оправят доста мъчно, за сметка на нарастване на лицата, които изпитват известни усложнения при покриване на ежедневните разноски.

Относително елементарно могат да покрият ежедневните си разноски едвам 18,1% от интервюираните, а едвам 4,3 % не изпитват никакви усложнения. Общо делът на лицата без усложнения през третото тримесечие се усилва с 0,9%, по отношение на второ тримесечие и с 0,7 процентни пункта по отношение на първото тримесечие на 2022 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР