През този сезон Григор Димитров има най-добри възможности да стане

...
През този сезон Григор Димитров има най-добри възможности да стане
Коментари Харесай

Макенроу: Този сезон Григор Димитров има най-добри шансове за титла от Големия шлем

През този сезон Григор Димитров има най-хубави благоприятни условия да стане първенец в шампионат от Големия шлем, счита Джон Макенроу. Носителят на седем трофеи от най-значимите шампионати в тениса и анализатор в " Евроспорт " сподели, че българинът в точния момент е осъзнал до каква степен е стигнал в кариерата си.

" Бях почнал да се безпокоя, че времето на Димитров отминава, само че той явно осъзна напълно в точния момент къде се намира в развиването и кариерата си, а това е доста значимо за един състезател. Григор доближи отлично равнище във връзка с физиката, тактиката и самоувереността си. Преди като че ли самият той не си вярваше, че може да реализира нещо за историята, само че в този момент не е по този начин ", съобщи Макенроу.

Самият Димитров също сподели, че се усеща убеден и че в този момент е моментът, в който би трябвало да употребява опциите си. Българинът изтегли добър чоп, като ще стартира с мач против квалификант.

" За пръв път наподобява по този начин, като че ли Григор има изцяло действителен късмет да завоюва купа от Големия шлем и да се подреди измежду великите ", сподели Макенроу.

Според него е значимо третият в света да подхожда по-сериозно и с хъс в мачовете, в които е определян за корав любимец. " Обикновено тогава стартират проблемите за него, както се видя при загубата му от Рубльов на US Open ".

 Макенроу: Този сезон Григор Димитров има най-хубави шансове за купа от Големия шлем
© Reuters

Макенроу добави, че досега Димитров не е посочил нищо впечатляващо и в мачовете против Роджър Федерер, а това е доста значимо, защото двамата може да се срещнат в заключителните етапи на някой от идните шампионати от Големия шлем.

Друг от водещите анализатори в " Евроспорт " с огромни триумфи в тениса - Матс Виландер, сподели пред " Дневник ", че Димитров е по-близо до това да излезе отпред в международната класация, в сравнение с до спечелването на купа от Големия шлем.

Телевизионните канали " Евроспорт 1 " и " Евроспорт 2 ", както и цифровата платформа Eurosport Player ще излъчат онлайн над 300 часа тенис от кортовете в Мелбърн, оповестиха от компанията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (570)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР