През този месец ще се проведат 3 обществени обсъждания на

...
През този месец ще се проведат 3 обществени обсъждания на
Коментари Харесай

Предстои да се обсъди концепцията за устойчиво развитие на региона на Средна гора и Средна Стара планина

През този месец ще се проведат 3 публични разисквания на Концепцията за интегрирани териториални вложения „ Насърчаване на икономическата интензивност и устойчивото развиване на района на Средна гора и Средна Стара планина “. Дебатите ще са в градовете Карлово , Брезово и Хисаря .

  • В Карлово е на 11.03.2024 от 10:00 ч. в зала „ Васил Караиванов “.
  • В Брезово е на 11.03.2024 от 14:00 ч. в залата в община Брезово.
  • В Хисаря е на 21.03.2024 от 10:00 ч. в залата на община Хисаря.

Срещите се провеждат от Областния информативен център в Пловдив по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027. Водещ сътрудник при създаването на концепцията е община Карлово, със съдействието на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/, общините Брезово, Хисаря и Троян, Национална компания Индустриални зони АД и Фондация „ Смокиня “.

АПИ взе участие в концепцията с предложение за планиране и осъществяване на снегозащитни уреди на път II-35 през Троянския проход . Трасето е главен транспортен кулоар за бизнеса и популацията на територията на областите Плевен , Ловеч и Пловдив . През зимните месеци заради високата надморска височина на прохода от към 1500 м и при значителни снеговалежи и мощен вятър в някои сектори се образуват снегонавявания и преспи . Такива са да вземем за пример правите сред 99-и и 103-и км, от 103-и до 106 км и при 107-и и 111-и км. При изобилен снеговалеж и влошени метеорологични условия се лимитира придвижването през старопланинския проход до възстановяване на времето и почистване на преспите от пътното платно. Един от методите за понижаване на снегонавяванията е слагането на снегозащитни структури.

Концепцията планува още вложения в реорганизация на общински пътища , възстановяване на градската среда и осъществяване на планове за повишение на енергийната успеваемост на постройките. Заложени са ограничения за поощряване туризма в района, които плануват възобновяване и развиване на архитектурни обекти в региона. Включени са и оферти за развиване на спорта и възстановяване на достъпа до трудова претовареност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР