През това време председателят на БСП - София Иван Таков

...
През това време председателят на БСП - София Иван Таков
Коментари Харесай

БСП - София възстановява счупената плоча на Паметника на Съветската армия

През това време ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков ще изиска от името на Градския съвет на столичните социалисти публично позволение за ремонта от регионалния шеф, който стопанисва монумента.

 

" Идеята и самодейността на районната организация на Българска социалистическа партия във " Връбница " са доста положителни. Не единствено адмирираме, само че и ги поддържаме с всички благоприятни условия, които имаме, разяснява Иван Таков. - Затова дружно с жалбата до регионалния шеф против признатия отчет на Демократична България за разглобяване на Паметника на Съветската войска ще внесем и публична молба за позволение да създадем ремонт на счупената плоча ".

 

Иван Таков добави, че грижата за паметта на едно общество минава и през такива дейности - да бъде възстановявано всичко, което бива разрушавано от безпаметните.

 

" Повдигането на въпроса за разглобяване на Паметника на Съветската войска всякога има единствено една цел - да разделя хората. Да наслагва ненавист в обществото, която води до разединението му, разяснява още той. - В последните 30 години влизаме от рецесия в рецесия. Преживяхме и здравна с Covid-19. В момента икономическата е извънредно дълбока, само че най-страшна от всички е духовната. Разрушаването на знаците на паметта води до още по-сериозно задълбочаване на културната и духовна мизерия на българския народ. За голямо страдание, през последните 30 години се работи напълно целеустремено в тази посока. Затова е извънредно значимо да се противопоставяме на всички прояви, свързани с опитите за реализиране на тази цел. Един здрав и просветен народ ще бъде по-богат и ще живее по-добре. Всичко в противоположна посока води до положението, в което се намира страната ни сега - най-бедната в Европейския съюз, с най-застаряващо население, с тежка демографска рецесия... Ние няма да допуснем България да бъде превърната в територия ".

 

Станислав Младенов добави, че една плоча на монумент може да бъде разрушена, само че паметта на хората не може да бъде счупена с чук. " Една от огромните разлики сред нас и безпаметните е, че те разрушават, а ние градим. И всякога, когато те бъдат позволени да разрушават, ние ще градим след тях, съобщи той. - Ще пазим историята от всевъзможни похищения. И най-много историята на Втората международна война, в която фашизмът потопи Европа в кръв. Ще помним и ще бдим, с цел да не допуснем историята да се повтори. Защото всички виждаме, че заплахата това да се случи става все по-реална ".

 

Българска социалистическа партия - София продължава със събирането и на общонационалната подписка против демонтирането на Паметника на Съветската войска в Княжеската градина. Организациите на социалистите по области и общини към този момент се включиха в акцията. Всеки, който желае да поддържа запазването на паметта, може да го направи в клубовете на Българска социалистическа партия в цялата страна, както и по време на събитията от предизборната акция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР