През това лято експерти от Министерството на туризма ще правят

...
През това лято експерти от Министерството на туризма ще правят
Коментари Харесай

Ангелкова: Експерти от министерството самостоятелно ще проверяват хотели и ресторанти

През това лято специалисти от Министерството на туризма ще вършат независими инспекции на хотели и заведения за хранене.

Това сподели през днешния ден във Варна отрасловият министър Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила, представена от Българска телеграфна агенция. В крайморския град тя организира работна среща с контролните органи, на която бе разисквана подготовката за началото на сезона. В диалога се включиха и представители на институциите и локалната власт от Добрич. Проверките на всички контролни органи стартират стремително от 1 юни, уточни Ангелкова. По думите й Комисията за отбрана на потребителите ще разполага с виртуални приемни. Министърът посочи, че Пътните ръководства във Варна и Добрич са поели ангажимент до края на идната седмица да приключат всички поправки по националната пътна мрежа. През сегашния сезон в курортите още веднъж ще работят българо-румънски полицейски екипи, добави Ангелкова. По думите й до няколко дни ще приключат диалозите и за съставяне на подобен със чиновници на реда от Германия.

86 от плажовете в страната сега остават неохраняеми, сподели министърът. 23 от тях са във Варненска област, а 13 - в Добричка. Ангелкова добави, че през сезона ще се следи прецизно дали преместваемите обекти по плажовете и в курортите дават отговор на условията на закона. За неналичието на фрагменти тя уточни, че през предходната година у нас са били наети над 3 400 служащи от страни отвън Европейски Съюз. По думите й през сегашния сезон броят на този вид чиновници може да нарастне.

Министърът сподели още, че упованията са през този сезон растежът на туристите, които ще посетят България, да е към 5 %. По думите й в интервала юни - септември те може да доближат 6 милиона души. Кметът на Варна Иван Портних регистрира, че от януари до април броят на задграничните туристи в града се е нараснал с 27 на 100 спрямо предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР