През това лято броят на туристите е по-малък в сравнение

През това лято броят на туристите е по-малък в сравнение ...

Туристите са по-малко, но приходите са нараснали, изчисли Валери Симеонов.


През това лято броят на туристите е по-малък в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите, съобщи във Варна депутатът и лидер на НСФБ Валери Симеонов след заседание на областния съвет по туризъм в крайморския град.Още по тематаХонконгски стартъп за туристически пътувания се насочва към ЕвропаЗа половин година китайските туристи у нас са се увеличили с 280%Проблемът на българския туризъм: Твърде много познавачи

По думите му сведенията за криза в сектора са силно преувеличени. “Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта накултурните и исторически забележителности във Варна”, информира Симеонов, цитиран от БТА.

Депутатът смята, че няма сериозни проблеми сшума от заведенията в курортите около и във Варна. По думите му новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила, благодарение на засиления контрол през последните три години.

Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси. Контролът ще осъществява Дирекция национален строителен контрол, а не общините, което Симеонов отчете като много положителен фактор.

За промените в законодателството, които засягат дивото къмпингуване, той уточни, че предложенията са направени от групата на "Обединените патриоти", а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.

Източник: investor.bg