През тези 20 години от присъединяването на Румъния броят на

...
През тези 20 години от присъединяването на Румъния броят на
Коментари Харесай

Румънският президент: НАТО е най-важната и най-силната политическ...

През тези 20 години от присъединението на Румъния " броят на интернационалните рецесии със сигурността се усили доста, достигайки кулминационната точка си с противозаконната, нелегитимна и непровокирана война на експанзия на Руската федерация против Украйна ", безапелационен бе Йоханис, съгласно известие на президентската администрация.

 

По думите му от 2004 година Румъния е съдействала към всички старания на Алианса са застраховане на сигурността и просперитета на страните членки.

" Нашата страна сподели, че е значим сътрудник в развиването на напъните за въздържане и защита на Алианса в Източния фланг, в това число посредством въвеждането в употреба на противоракетния щит в Девеселу и посредством укрепването, дружно със съдружниците от НАТО, на сигурността на Черно море ", уточни Йоханис.

 

Той посочи, че през годините Румъния е потвърдила своя " статут на значим районен и евроатлантически снабдител на сигурност, допринасяйки за забележителен брой задачи и интервенции на НАТО ".

На собствен ред министър-председателят Марчел Чолаку означи, че през 20-те години на принадлежност към НАТО Румъния е станала значим дирек и е укрепила позициите си в Алианса, спазвайки уговорките си към сигурността в зоната на Черно море.

 

" Ще продължим да бъдем авторитетен и градивен участник в НАТО, с цел да укрепим и развием нашия съюз по подобен метод, че груповите гаранции за сигурност да дадат на румънците стабилността и сигурността, от които те се нуждаят за развиването на Румъния ", написа Чолаку в обява във Фейсбук.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР