През тази седмица предстои последен опит да се събере Съветът

...
През тази седмица предстои последен опит да се събере Съветът
Коментари Харесай

Предстои последен опит партиите от Обединени патриоти да се явят заедно на евроизборите

През тази седмица следва финален опит да се събере Съветът на обединението "Обединени патриоти " по отношение на присъединяване на трите партии - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и "Атака ", дружно на евроизборите. Надявам се този опит да е успешен. Това разгласи в Русе заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и народен представител Искрен Веселинов в наличието на евродепутата Ангел Джамбазки.

По думите на Веселинов Вътрешна македонска революционна организация постоянно е заявявало предпочитание партиите от обединението да се явят дружно на евровота. Според него би трябвало да се изчистят противоречивите въпроси, което не било невероятно. Например, лидерът на листа можел да бъде избран посредством вътрешни избори, посредством социологическо изследване или по някой различен справедлив метод за оценка кой ще бъде най-полезен за положителния резултат. Относно другите проблематични въпроси, които били най-вече външнополитически, също можело да има разговор и да се изработят общи позиции.

Веселинов разяснява още, че диалози с Петър Москов не били водени.

Ако Вътрешна македонска революционна организация се яви независимо, партията към този момент била номинирала хора за присъединяване в листата. Русенската конструкция е издигнала евродепутата Ангел Джамбазки за лидер.

Джамбазки разяснява, че в случай че Вътрешна македонска революционна организация се яви независимо, имало концепция за отворена листа - за претенденти от цивилен структури, хора на изкуството, на науката, свързани с патриотичната концепция.

Според Джамбазки първият в листата за европейски избори няма отбрана.

,,Нашето разбиране като патриоти, като родолюбци, е да събираме. Вратата е отворена и мисля, че ще се намерят хора, които биха били заинтригувани да изпитат себе си и да вземат участие в една такава кампания'', сподели Джамбазки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР