През тази седмица компаниите Сименс (Siemens) и Алстом (Alstom) ще

...
През тази седмица компаниите Сименс (Siemens) и Алстом (Alstom) ще
Коментари Харесай

Сделката между Siemens и Alstom ще бъде подложена на цялостно разследване от европейските антитръстови органи



През тази седмица фирмите " Сименс " (Siemens) и " Алстом " (Alstom) ще бъдат изправени пред изцяло следствие от антитръстовите органи на Европейски Съюз, откакто те отхвърлиха да създадат отстъпки, с цел да разсеят опасенията на европейските регулатори по отношение на техния проект за съчетание на железопътните им интервенции, оповестява Ройтерс, цитирайки два свои неназовани източника, осведомени с въпроса.

Германската индустриална група Siemens и френският ѝ съперник Alstom желаят да основат френско-германски железопътен колос, който да може да се опълчи по-ефективно на техните огромни съперници в лицето на китайската CRRC Corporation Limited и на канадската Bombardier Transportation.

Двете компании трябваше до 6-и юли да предложат пред Европейската комисия съответни отстъпки, само че те не направиха това. Трябва да се има поради, че някои компании избират да изчакат антитръстовият регулатор на Европейски Съюз да изложи възможните си въпроси, свързани с конкуренцията, с цел да могат да приспособят към тях съответните си отстъпки.

Очаква се Европейска комисия да започва този петък (13-ти юли) изцяло следствие на договорката в границите на 90 работни дни след края на предварителния обзор, показаха пред Ройтерс лица, осведомени с тематиката.

На този стадий от Европейската комисия и от компанията " Сименс " отхвърлиха да разясняват информацията.

Междувременно Siemens се стреми да убеди регулаторните органи, като цитира конкурентната опасност от страна на китайската CRRC и че немската компания не се конкурира с Alstom във връзка с железопътния преносим състав, влаковете и сигнализационните технологии.

Европейската комисия обаче показва песимизъм, акцентирайки, че двете компании са преобладаващи играчи в Европа, които могат получат съществено превъзходство над техните съперници след сключването на самата договорка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР