През тази пролет двойка бели щъркели избрали доста необичайно място

...
През тази пролет двойка бели щъркели избрали доста необичайно място
Коментари Харесай

Гнездо на щъркели блокира работата на строителна фирма

През тази пролет двойка бели щъркели избрали много извънредно място за основа на гнездото си, а в този момент дружно с поколението си блокират работата на строителна компания. 

Преди дни шефът на строителна компания в Русе подписал контракт със собствен бизнес сътрудник за потребление на характерна техника и таман да пристъпят към осъществяване на договорката, оказало се, че е невероятно. На стрелата на багера, който се употребява за трамбоване на основата при строителство, двойка бели щъркели си създали дом и отглеждат потомството си. Ако си мислите, че притежателите на техниката просто присъединили мотора на багера и изгонили наемателите, грешите. Наистина е извънредно, само че потърсили експерт от Екоинспекцията - да им каже какво се прави в такива обстановки и по какъв начин да запазят положителната си известност измежду птичия свят. Биологът Христина Иванова е техният човек.

" Веднага с колежката се организирахме, отидохме на място, видяхме щъркеловото гнездо, имаше вътре две дребни, които към момента не могат да летят. Коментирахме нормативната уредба, обяснихме на господина по какъв начин стоят нещата и че не може да си употребява багера, до момента в който не пораснат и не излетят, т.е. гнездото към този момент не се употребява. Тогава с позволение от Министерство на околната среда и водите, които издават специфични документи - той би трябвало да кандидатства, да си подаде заявление и откакто те му издадат позволение, тогава чак може да измести гнездото на оказано от тях място, с цел да може идната година щъркелите да се върнат и да си намерят още веднъж гнездото ". 

Работата се усложнила за бизнеса, само че пък никой не може да каже, че щъркелите не схващат от техника - избрали си хубавичко машина, макар че имало и различен вид - единствено на два метра от гнездото има напълно същия екскаватор, който обаче излязъл от строя и не се употребява. Идеята на хората била просто да реалокират гнездото от едната стрела на другата. Но това - след няколко месеца. Иначе храна за пилетата има задоволително. Избрали са си региона към депото за боклуци.

Така тази спомагателна сепарираща бригада ще остане до есента на работа. Сделката на строителите пропаднала, само че създали спогодба с щъркелите през пролетта, когато се върнат, да донесат повече бебета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР