През тази нощт от запад облачността намаля и вятърът отслабна.

...
През тази нощт от запад облачността намаля и вятърът отслабна.
Коментари Харесай

В почти цяла България ще бъде много студено! Ако можете, не излизайте навън

През тази нощт от запад облачността понижа и вятърът отслабна. Минималните температури през днешния ден ще са най-вече сред минус 8° и минус 13°, тук-там до минус 15°. През деня ще има раздрана облачност, тук-там намаляваща до най-вече слънчево. В източните региони ще духа слаб вятър от запад, северозапад. Времето ще бъде студено, с оптимални температури сред минус 4° и 1°, заяви дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще има раздрана облачност, по-значителна над северната част. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 0° - 2°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Атмосферното налягане ще се намалява, ще стане по-ниско от междинното за януари.
Над планините облачността ще намалее, в доста региони до най-вече слънчево. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 6°, на 2000 метра – към минус 13°.
В сряда от запад облачността бързо ще се усили и още преди обяд в западните региони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна съставния елемент, в Източна България и ще се усили. Дневните температури там бързо ще се покачат и към вечерта и през нощта против четвъртък преваляванията ще са от дъжд и сняг.
В четвъртък вятърът още веднъж на всички места ще се ориентира от северозапад, по-късно денем и ще се усилва и ще става студено. Ще продължи да превалява, като с понижението на температурите и в източните региони дъждът още веднъж ще минава в сняг. Има нараснала възможност тук-там общо за двата дни преваляванията да са обилни, само че в четвъртък към края на деня ще отслабнат, през нощта против петък и ще спрат; ще стартира и скъсване и понижение на облачността.
В петък ще бъде прохладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР