През тази година страните от Европейския съюз ще се сблъскат

...
През тази година страните от Европейския съюз ще се сблъскат
Коментари Харесай

Идва ли новата Голяма депресия?

През тази година страните от Европейския съюз ще се сблъскат с криза поради пандемията от ковид. Индексът на бизнес интензивността в еврозоната през март се срина до исторически най-малко и се закова на 31,4 пункта. Това е най-ниският индикатор от началото на измерванията през 1998 година, а през февруари същият показател е бил на равнище 51,6 пункта, осведоми Euronews, представени от " Фокус ". 
Експертите от изследователската компания Markit предвиждат, че тази година европейската стопанска система ще загуби 8 % от брутния вътрешен артикул (БВП).
Министърът на стопанската система и финансите на Франция Бруно льо Мейр съпостави рецесията с Великата меланхолия в Съединени американски щати от 30-те години на предишния век. По неговите думи, ръководещите към този момент са съставили лист на промишлените предприятия, на които ще бъде оказана държавна помощ. Към момента 730 хиляди души са се обърнали към управляващите с молба да признаят статута им на „ отчасти безработни “.
„ Всяка седмица на карантина, всеки месец на карантина в Европа или Съединени американски щати въздейства на икономическия напредък. Във Франция през тази година индикаторите ще бъдат много по-ниски от плануваните “, означи министърът.
Бруно льо Мейр заяви, че дребният и междинен бизнес във Франция е изгубил 70% от приходите си през този месец спрямо март на предходната година. Германските управляващи предвиждат редуциране на стопанската система на страната с 5% от Брутният вътрешен продукт.
Според данните на МВФ, в криза е към този момент една трета от световната стопанска система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР