През тази година ще започне основен ремонт на Дунав мост.

...
През тази година ще започне основен ремонт на Дунав мост.
Коментари Харесай

До края на годината започва основен ремонт на Дунав мост

През тази година ще стартира главен ремонт на Дунав мост. Това заяви вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. В Русе министър Караджов, дружно с министъра на превоза Николай Събев, се срещнаха с румънския вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата Сорин Гриндяну.

Обследването на Дунав мост е посочило, че той е в доста неприятно положение и даже има разкриване на градивни детайли, заяви министър Караджов.

Очаква се техническото планиране за ремонта на моста на река Дунав сред Русе и Гюргево да завърши през май и да бъде разгласен конкурс по Закона за публичните поръчки за реализатор. Вицепремиерът Караджов добави, че се надява ремонтът да приключи напролет на 2023 година. Техническото планиране, което тече сега, е разграничено на три стадия. Приключило е проектирането на първия промеждутъчен стадий и планът ще се прегледа от Експертния технико-икономически съвет към АПИ. Този механически план ще дефинира съответните ремонтно-възстановителни действия, които...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР