През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за

...
През тази година ще бъде възложена актуализация на проекта за
Коментари Харесай

Удвояват трасето от Стара Загора до АМ „Тракия“

През тази година ще бъде предоставена актуализация на плана за удвояване на съществуващото трасе на пътя от Стара Загора до връзката с Автомагистрала „ Тракия “ и през 2020-2021 година ще се търси финансиране за него. По предварителна оценка индикативната стойност на обекта се чака да бъде към 25 млн. лева, като цената на строително-монтажните работи може да бъде конкретизирана едвам след преправянето на плана. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при присъединяване си в парламентарния надзор през днешния ден.

Областно пътно ръководство - Русе и община Русе разискват разновидности и ще подхващат общи дейности за правене на план за кръгово кръстовище на мястото на в този момент съществуващото, на което се пресичат републиканските пътища Русе – Разград и Русе – Кубрат и общинския път към кв. „ Средна кула “. За обезопасяването му общината към този момент е опреснила хоризонталната маркировка и е сложила нови пътни знаци. Областното пътно ръководство е положило шумна маркировка по направленията Русе – Разград и Разград – Русе. В резултат от началото на годината досега в сектора са регистрирани 2 леки пътно-транспортни катастрофи единствено с материални вреди, осведоми още министърът в отговор на въпрос.

Безопасността на пътната инфраструктура е главен приоритет на Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “, съобщи още тя. В момента специалисти по пътна сигурност в АПИ правят разбор, оценка и набелязване на ограничения за всички открити през 2018 година сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР