През тази година са изслушвани 69,4 милиона песни на Тейлър

...
През тази година са изслушвани 69,4 милиона песни на Тейлър
Коментари Харесай

Проучване показва, че през 2023 година сме прекарали 1,3 трилиона часа онлайн

През тази година са изслушвани 69,4 милиона песни на Тейлър Суифт в минута, а ChatGPT е дал отговор на 3,6 милиарда запитвания...

Емил Василев преди 52 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 19:50 | 13.12.2023

FDA: Тези капки за очи би трябвало да бъдат изтеглени от пазара, тъй като са извънредно рискови

КосмосЕмил Василев - 14:00 | 14.12.2023

Древната сонда „ Вояджър 1 “ на НАСА стартира да изпраща на Земята безсмислени набори от данни

IT НовиниДаниел Маринов - 20:41 | 13.12.2023

Каква е разликата сред парацетамол (ацетаминофен) и ибупрофен?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

От 2013 година насам всяка година групата за разбор на данни Domo разгласява отчет, озаглавен „ Данните в никакъв случай не спят “, който изобразява какво се е случвало в интернет всяка минута от всеки ден през годината. Статистиката е завладяваща фотография на нашата наклонност в интернет културата и генерирането на данни.

През тази година потребителите са изпращали 241 милиона имейла в минута, а през 2022 година цифрата е било 231,4 милиона. Хората са търсили в Гугъл със скорост от 6,3 милиона поръчки в минута, което е нарастване със 6,7% на годишна база.

Други статистики, които Domo изброява са по-специфични за 2023 година или са нови категории, наложени от нови технологии, услуги или трендове. Например, тази година в листата попадна световноизвестната певица Тейлър Суифт с невероятните 69,4 милиона песни, които се слушат всяка минута. Друг нов участник – ChatGPT е получавал 6944 поръчки в минута. Това са зашеметяващите 3,6 милиарда поръчки за цялата година.

„ Тазгодишните резултати отразяват непрекъснато изменящия се и динамичен дигитален пейзаж, който единствено се ускорява от бързата известност на инструментите с изкуствен интелект като ChatGPT. Данните са в основата на всичко, което вършим – от бързото търсене в интернет или изпращането на имейл до инспекцията на последните заглавия на вестниците на път за работа. “

заяви създателят и основен изпълнителен шеф на Domo Джош Джеймс

На всеки 60 секунди потребителите прекарват онлайн зашеметяващите 25,1 милиона часа. Това число значи, че световното ни общество прекарва над 1,3 трилиона часа годишно в скролване онлайн.

Domo споделя, че през 2023 година на всеки 60 секунди e изгледано наличие на стойност 43 години. Интересно е, че макар разпространяването на стрийминг услугите, това е по-малко от един милион часа (или 114 години) на минута, стриймвани през 2022 година.

В интернет се разменят и доста пари. Клиентите на Amazon харчат 455 000 $ всяка минута, с цел да купуват неща от мегатърговеца. Venmo обаче се оказа още по-популярна, като потребителите са обменили 463 000 $ на минута посредством услугата. И при двете услуги се следи нарастване на годишна база надлежно с 2,7 и 5,8%. Нито една от тях обаче не съумя да се изравни с пазара на облигации. Всяка минута вложителите са търгували онлайн със съкровищни облигации на стойност 398 милиона $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР